ян. 182016
 

Print this pageTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on Facebook
Сподели с приятели!
кисело зеле с боб

Вкусното кисело зеле с боб

Днес ви предлагам лесен начин да си приготвите кисело зеле с боб.

Традиционна зимна рецепта е вкусното кисело зеле с боб. Почти всички приготвят това ястие в студените зимни дни. Всеки си има своя рецепта за приготвяне. Различието в рецептите идва от района, в който живеем и разбира се от собствения вкус. Някой го приготвят с месо, други без месо.

Затова аз ще ви кажа моята рецепта за кисело зеле с боб, а вие може да напишете като коментар тук в сайта вашата рецепта.

По този начин моята и вашата рецепта ще достигнат до повече хора.

Това ястие приготвям когато имам повече пържен боб. Рецептата за него може да видите тук: Пържен боб

Но ако нямате останал ви боб, то може да си сварите или да ползвате 2 консерви готов сварен. 😉

Необходими продукти за кисело зеле с боб:

500-600 гр. кисело зеле, 2-3 глави лук, 50 мл. олио, готов изпържен боб 2-3 порции, 1 супена лъжица червен пипер и 1 супена лъжица брашно, 1 чаена лъжичка суха чубрица.

Приготвяне: лукът се реже на кубчета и се пържи на по-слаб котлон докато започне да променя цвета си и леко се карамелизира. Зелето се нарязва на ивици (може да ползвате и от буркан консервирано).

кисело зеле с боб

Прибавяте към златистия лук и задушавате до момента, в който всичко остане на мазнина. Прибавяте червения пипер и разбърквате да се запържи за 20-30 секунди (правите това на слаб котлон, за да не прегори пипера). Сол не добавям, тъй като зелето е солено, боба, който ползвате на яхния или от … (ПРОДЪЛЖАВА на следващата страница)

  One Response to “Кисело зеле с боб на фурна”

  1. Страхотна рецепта. Горещо препоръчвам да използвате праз лук вместо кромид. Придава съвсем различен аромат на ястието.

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(задължително)

(required)