Кисело зеле с боб на фурна

кисело зеле с боб

Днес ви предлагам лесен начин да си приготвите кисело зеле с боб.

Традиционна зимна рецепта е вкусното кисело зеле с боб. Почти всички приготвят това ястие в студените зимни дни. Всеки си има своя рецепта за приготвяне. Различието в рецептите идва от района, в който живеем и разбира се от собствения вкус. Някой го приготвят с месо, други без месо.

Затова аз ще ви кажа моята рецепта за кисело зеле с боб, а вие може да напишете като коментар тук в сайта вашата рецепта.

По този начин моята и вашата рецепта ще достигнат до повече хора.

Това ястие приготвям когато имам повече пържен боб. Рецептата за него може да видите тук: Пържен боб

Но ако нямате останал ви боб, то може да си сварите или да ползвате 2 консерви готов сварен. 😉

Необходими продукти за киселото зеле с боб:

500-600 г кисело зеле, 2-3 глави лук, 50 мл олио, готов изпържен боб 2-3 порции, 1 супена лъжица червен пипер и 1 супена лъжица брашно, 1 чаена лъжичка суха чубрица.

Приготвяне: лукът се реже на кубчета и се пържи на по-слаб котлон докато започне да променя цвета си и леко се карамелизира. Зелето се нарязва на ивици (може да ползвате и от буркан консервирано).

готово кисело зеле с боб

Прибавяте към златистия лук и задушавате до момента, в който всичко остане на мазнина. Прибавяте червения пипер и разбърквате да се запържи за 20-30 секунди (правите това на слаб котлон, за да не прегори пипера). Сол не добавям, тъй като зелето е солено, боба, който ползвате на яхния или от … (ПРОДЪЛЖАВА на следващата страница 2 )

Един коментар

  1. Ivan Valentinov

    Страхотна рецепта. Горещо препоръчвам да използвате праз лук вместо кромид. Придава съвсем различен аромат на ястието.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *