Ледени близалки за всички

ледени близалки
Ледени близалки на клечка

Вижте как да си приготвите сами вкъщи тези разхлаждащи и освежаващи ледени близалки.

Как в тези горещини да не зарадваш малките дечица с едни ледени близалки? Ледените близалки могат да се направят от компот, сок, фреш… Може да ги приготвите във всякакви варианти, с парченца плодове, желирани бонбони…

С две думи с всичко което обичат децата ви. За приготвянето ще са ви необходими форми за сладолед на клечка. Такива вече се продават в много магазини.

Има големи, средни и малки форми за сладолед. Нашите ледени близалки са направени от спрайт и желирани плодови бонбони. Такова беше желанието на малките ни гости. Лесно и забавно беше за децата да си приготвят сами ледената наслада.

Сложиха във формите различни желирани бонбони и после наляха спрайт до горе. Поставихме формите за 4 часа във фризера. Когато изминаха часовете, нетърпеливите детски ръчички извадиха лакомството от камерата.

Тук обаче срещнахме проблем при ваденето, децата бяха сложили прекалено много бонбони, които се бяха надули и уплътнили до край формите. За това съвета ми е, ако ползвате желирани бонбони не слагайте прекалено много от тях.

Е, разбира се в крайна сметка успяхме да извадим нашите близалки като обливахме формата с топла вода и настъпи истински детски леден купон.

Може да си приготвите и освежаващи  близалки като сложите във формите подсладено мляко с какао или кафе.

форми за ледени близалки
продукти
замразяване на ледени близалки
приготвяне

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *