Домашни целувки – лесна рецепта

целувки
Вкусни целувки

По тази рецепта лесно ще приготвите домашни целувки.

Вкусните целувки може да използвате като самостоятелен десерт или като допълнение към друг. Обикновено ги правя когато ми останат белтъци от нещо друго, което приготвям.

Имам си съотношение за белтък към захар и независимо от броя белтъци винаги мога да направя топящи се целувки.

Необходими продукти: белтъци и захар (на 1 белтък се слага 80 гр. захар).

Още: хартия за печене и сладкарски пош с накрайник.

Приготвяне на вкусни домашни целувки:

Най-важното условие за сполучливи целувки е съдът, в който ще разбивате белтъците да бъде безупречно чист и сух. Същото се отнася и за бъркалките на миксера.

Както вече разбрахте, другото важно нещо е спазването на съотношението захар-белтък. Тези изкушаващи сладки може да приготвите винаги когато имате останали белтъци от други десерти или застройки на супи и сосове.

За да сте сигурни, че захарта се е разтворила добре в белтъците, направете следното нещо: сложете в купа белтъците и необходимото количество захар.

Поставете купата на водна баня, като котлона да е на ниска степен. Бъркайте сместа докато захарта се стопи. Извадете купата от съда с водата и тогава започнете да разбивате с миксера.

Разбивайте докато целувчената смес стане лъскава и твърда. Когато обърнете купата, белтъците не трябва да се изсипят. 😉 Напълнете поша със сместа. Сложете лист хартия за печене в тавата на фурната и щприцовайте разбитите белтъци.

Може да направите целувките в желана от вас форма. В случай, че не разполагате със сладкарски пош, може да направите целувките си с помощта на 2 лъжици.

Следващия етап е изпичането или по точно сушенето на целувките. Целувките се слагат в предварително загрята фурна на 100 градуса. Пекат се не по-малко… (ПРОДЪЛЖАВА на следващата страница 2)

4 Коментари

  1. Людмила

    Здравейте,искам да попитам за едни сладки,тип еклери „Ежко-Бежко“ дали имате рецептата,интересува ме най-вече пълнежа,но този от преди години-беше нещо като белтъчна пяня,а не както ги правят днес с нещо като маслен крем.Никъде не открих рецептата.Ще съм Ви много благодарна ,ако я публикувате.Обръщам се към вас ,защото рецептите Ви са много добре обяснени и всеки може да се справи.

  2. Пламен

    От 5 белтъка колко целувки се получават примерно?

  3. Анелия

    Станаха страхотни. Благодаря.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *