Препоръчани

Домашен компот от вишни

компот от вишни
Компот от вишни за зимата

Днес приготвяме компот от вишни за зимата.

Не пропускайте възможността да си направите компот от вишни. Всичко което приготвяме като домашна зимнина е много по-здравословно и в чист вид.

В домашните компоти можем да контролираме захарта. Да направим точно по вкуса си всички компоти, сладка, сиропи…

Необходими продукти за компот от вишни:

Вишни, захар, вода

Още: буркани и капачки (винаги ползвам буркани на винт, за мен са по-удобни за работа и се справям сама със затварянето), голяма тенджера, в която да сварите компота, щипка за буркани.

Приготвяне: бурканите и капачките се измиват предварително. Вишните се преглеждат и се отстраняват дръжките (ако имат такива), наранените или загнили плодове.

Измиват се и се слагат в бурканите като плодовете заемат половината от вместимостта на буркана. Добавяте захар. Аз слагам само по 2 равни супени лъжици, но вие може да сложите и повече. Обикновено на буркан от 800 мл захарта е 5 супени лъжици, които са равняват на 100 г
Наливате вода до ръбчето където започва гърлото на буркана и затваряте с капачките. В случай, че бурканите на са на винт, ще ви трябва и затварачка за буркани.

На дъното на тенджерата се поставя кърпа, за да нямат бурканите пряк контакт с дъното на тенджерата. Подреждате затворените буркани и наливате вода. Водата трябва да покрива капачките 2-3 см. Слагате на… (ПРОДЪЛЖАВА на следващата страница)

Погледнете също

Кексът с боровинки

Кекс с боровинки и масло

Представям ви моя кекс с боровинки и масло. Вкусния кекс с боровинки приготвям с краве …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *