юни 122017
 

Print this pageTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on Facebook
Сподели с приятели!
компот от вишни

Компот от вишни за зимата

Днес приготвяме компот от вишни за зимата.

Не пропускайте възможността да си направите компот от вишни. Всичко което приготвяме като домашна зимнина е много по-здравословно и в чист вид. В домашните компоти можем да контролираме захарта. Да направим точно по вкусът си всички компоти, сладка, сиропи…

Необходими продукти за компот от вишни:

Вишни, захар, вода

Още: буркани и капачки (винаги ползвам буркани на винт, за мен са по-удобни за работа и се справям сама със затварянето), голяма тенджера, в която да сварите компота, щипка за буркани.

Приготвяне: бурканите и капачките се измиват предварително. Вишните се преглеждат и се отстраняват дръжките (ако имат такива), наранените или загнили плодове. Измиват се и се слагат в бурканите като плодовете заемат половината от вместимостта на буркана. Добавяте захар. Аз слагам само по 2 равни супени лъжици, но вие може да сложите и повече. Обикновено на буркан от 800 мл. захарта е 5 супени лъжици, които са равняват на 100 гр.
Наливате вода до ръбчето където започва гърлото на буркана и затваряте с капачките. В случай, че бурканите на са на винт, ще ви трябва и затварачка за буркани.

На дъното на тенджерата се поставя кърпа, за да нямат бурканите пряк контакт с дъното на тенджерата. Подреждате затворените буркани и наливате вода. Водата трябва да покрива капачките 2-3 см. Слагате на… (ПРОДЪЛЖАВА на следващата страница)

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(задължително)

(required)