Препоръчани

Козуначени коминчета – домашни

козуначени коминчета

Домашни козуначени коминчета

Такива козуначени коминчета може да приготвите по всяко време.

Както при много рецепти, така и за вкусните козуначени коминчета се спори за първоизточника. Такива коминчета са традиционни за Унгария, Чехия и Румъния. През последните няколко години се предлагат и при нас. Днес ви представям моя вариант и начин, по който направих домашните си козуначени коминчета.

готови козуначени коминчета

Необходими продукти за приготвянето им: около 450-500 гр. бяло брашно, 3 яйца, 50 гр. захар и около 100 гр. захар за овалване, 120 мл. хладко прясно мляко, 7 гр. суха мая, 1/2 чаена лъжичка сол, 80 мл. мазнина (олио, смес от масло и олио, мас) 2 прахчета ванилия.

Още: ролки от хартия за печене, от алуминиево фолио или от домакинска хартия. Аз предпочитам ролките от хартия за печене.

уникални козуначени коминчета

Приготвяне на вкусните коминчета:

Замесете си тесто по традиционния начин или в хлебопекарна. За целта към хладкото мляко добавете сухата мая, 1 чаена лъжичка захар и 1 чаена лъжичка брашно. Оставете маята да се активира. В купа смесете 2 цели яйца и жълтъка на третото яйце, мазнината, която сте избрали и 50 гр. захар. Разбъркайте с вилица.

Към тази смес добавете активираната мая и замесете тесто, като не забравяте да добавите и солта. Тестото трябва да е гладко и еластично. Оставете го в намазнен съд или полиетиленов плик да втаса докато удвои обема си. Това става за около 40-50 минути (зависи от топлината в стаята).

Докато тестото втасва, вие си подгответе ролките. Всяка ролка се разрязва на две равни части с помощта на макетен нож (най-лесно, бързо и равно).

Всяка ролка увийте в пекарска хартия и подпъхнете в дупката краищата на хартията. По този начин ролката е добре увита и краищата и са равни. Ролките трябва да стоят прави по време на печенето…. (ПРОДЪЛЖАВА на страница 2)

Погледнете също

фрикасе

Фрикасе с топено сирене и пилешко

Пилешкото фрикасе с топено сирене има различен вкус от класическата рецепта. Вкусното фрикасе с топено …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *