Препоръчани

Козуначени коминчета – домашни

козуначени коминчета

Домашни козуначени коминчета

Такива козуначени коминчета може да приготвите по всяко време.

Както при много рецепти, така и за вкусните козуначени коминчета се спори за първоизточника. Такива коминчета са традиционни за Унгария, Чехия и Румъния. През последните няколко години се предлагат и при нас. Днес ви представям моя вариант и начин, по който направих домашните си козуначени коминчета.

готови козуначени коминчета

Необходими продукти за приготвянето им: около 450-500 гр. бяло брашно, 3 яйца, 50 гр. захар и около 100 гр. захар за овалване, 120 мл. хладко прясно мляко, 7 гр. суха мая, 1/2 чаена лъжичка сол, 80 мл. мазнина (олио, смес от масло и олио, мас) 2 прахчета ванилия.

Още: ролки от хартия за печене, от алуминиево фолио или от домакинска хартия. Аз предпочитам ролките от хартия за печене.

уникални козуначени коминчета

Приготвяне на вкусните коминчета:

Замесете си тесто по традиционния начин или в хлебопекарна. За целта към хладкото мляко добавете сухата мая, 1 чаена лъжичка захар и 1 чаена лъжичка брашно. Оставете маята да се активира. В купа смесете 2 цели яйца и жълтъка на третото яйце, мазнината, която сте избрали и 50 гр. захар. Разбъркайте с вилица.

Към тази смес добавете активираната мая и замесете тесто, като не забравяте да добавите и солта. Тестото трябва да е гладко и еластично. Оставете го в намазнен съд или полиетиленов плик да втаса докато удвои обема си. Това става за около 40-50 минути (зависи от топлината в стаята).

Докато тестото втасва, вие си подгответе ролките. Всяка ролка се разрязва на две равни части с помощта на макетен нож (най-лесно, бързо и равно).

Всяка ролка увийте в пекарска хартия и подпъхнете в дупката краищата на хартията. По този начин ролката е добре увита и краищата и са равни. Ролките трябва да стоят прави по време на печенето…. (ПРОДЪЛЖАВА на страница 2)

Погледнете също

Червено кадифе

Петифури червено кадифе

Моето предложение за сладки парти хапки са тези петифури червено кадифе. Вкусните петифури червено кадифе …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *