понеделник , април 12 2021
Препоръчани

Ремонт на жилище – полезни съвети

ремонт на жилище
ремонт на жилище

Ако ви се налага да направите ремонт на жилище, трябва да знаете някои основни неща преди да започнете.

Тук ще ви споделим някои полезни съвети за ремонт на жилище, които може да ви помогнат и да ви спестят много нерви и средства. Ако решите да правите цялостен ремонт на жилище на първо място трябва да знаете, че колкото и прецизно да изчислите разходите, трябва да предвидите поне още 30 % от сумата, за да ви стигнат средствата. Винаги излизат непредвидени разходи, които трябва да покриете, за да вървят нещата. Най- важното нещо е да намерите добър изпълнител на ремонтните дейности, като ви препоръчваме да изберете проверен човек или фирма.

Отделете малко повече време и разпитайте близки и познати, проверете в интернет форумите и чак тогава възложете работата за вашият ремонт на жилище. Ако сте попаднали на качествен изпълнител, той може освен да ви свърши бързо и качествено възложената работа за ремонт на жилище и освен това да ви препоръча качествени и по- евтини материали, с които да направите своя ремонт. Препоръчително е да сключите договор с ясни и конкретни показатели за това, което трябва да се направи, но трябва да имате предвид, че постоянно ще изникват дребни неща, които не сте предвидили и логично ще трябва да се заплащат отделно.

Когато се започва основен ремонт на жилище е необходимо първо да се провери състоянието  на комуникациите- водопровод, канализация, ел инсталация, окабеляване за интернет, кабелна телевизия, СОД и др. и ако е необходимо да се подменят с нови.

Дори да да са в добро състояние, понякога се налагат промени, защото не са достатъчно функционални. Препоръчително е колкото е възможно повече кабели да… (ПРОДЪЛЖАВА на следващата страница)

Един коментар

  1. Много полезна статия ние сме съгласни с всичките препоръки и съвети.Строителните ремонти трябва да се планират правилно за да получим желаният ефект.Ремонтът на жилището ни се прави веднъж на 12 години.И затова е важно планирането му и всички стъпки които са посочени в статията е да се спазват.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *