юли 022013
 
 02.07.2013  Posted by at 7:55 Хитрини за кухнята Етикети: , ,  Add comments

Print this page
Print
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Google+
Google+
Pin on Pinterest
Pinterest
Share on Facebook
Facebook

Сподели с приятели!

Направи си сам уникална закуска от кренвирш!

Свикнали сме да гледаме на колбасите като този кренвирш като на нещо съвсем обикновено. Но когато пуснем въображението си в действие, могат да се получат много изненадващи резултати.

вкусен кренвирш

кренвирш за закуска

Един обикновен кренвирш може да създаде невероятно добро настроение, когато е приготвен по подобен начин. За да се получи красивата гледка в този случай са използвани яйца от пъдпъдък. Като начало попарвате кренвиршите и ги срязвате през средата по дължина. След това внимателно им правите разрези през 3-4 мм, като в основата ги оставяте съединени.

Извивате ги във формата на кръг и ги поставяте в тигана с малко мазнина. След това слагате едно яйце от пъдпъдък в получения отвор в средата и изчаквате докато се получи резултат като на снимката. Изваждате ги и след като изстинат ги украсявате. Листенцата ги изрязвате от един корнишон и използвате стебло от копър за дръжка на цветето. Сервирайте по възможност в тъмна голяма чиния, за да изпъкне творението ви в пълният си блясък.

Така от един съвсем обикновен кренвирш може да приготвите уникална и много вкусна закуска за цялото семейство.

Бъдете сигурни, че децата особено ще оценят по достойнство вашето старание! Добър апетит!!!!

Сега ви показваме още една възможност за различна и много нестандартна закуска с кренвирш и яйце за влюбени. Това е специално предложение за единият от партньорите, който иска да изненада своя любим/любима в леглото сутринта 🙂

За целта сцепвате попареният кренвирш през средата, като внимавате в основата да остане свързан. Обръщате на обратно двете половинки и получавате формата на сърце, което може да прихванете с една клечка за зъби, докато се изпържи. След това чуквате едно яйце в средата на кренвирша- сърце и поръсвате малко сол. Когато е готово, може да сервирате на любимия/любимата в леглото с препечени филийки и много любов 🙂
кренвирш с яйцеАко ви е харесало нашето предложение за тази различна закуска с кренвирш, може да ни оставите коментар, за да ни разкажете как сте се справили с предизвикателството или да ни зададете въпроси ако нещо не ви е ясно!

  3 коментара to “Кренвирш за различна закуска”

  1. Кренвирши – сърце съм правила в тавичка и запечени във фурната, а върху яйцето се слага малко натрошено сирене. Стават много вкусни и цялото семейство ги харесваме. Ще опитам и по вашия начин!

  2. Супер изглежда, но няма как да се получи с кренвиршите в момента – надуват се като бухти!

    • Има по веригите скъпи, но вносни кренвирши. С тях предполагам, че ще се получи, особено ако е за СПЕЦИАЛНА изненада на любим човек:)

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(задължително)

(required)