ян. 242015
 

Print this page
Print
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Google+
Google+
Pin on Pinterest
Pinterest
Share on Facebook
Facebook

Сподели с приятели!
 куркудена чорба

Вкусната куркудена чорба

 Подробна рецепта за куркудена чорба.

В сезона на киселото зеле не можех да не направя и куркудена чорба. Поредната чорба от националната ни кухня. Както при повечето ястия така и при тази куркудена чорба има различни рецепти. Рецептата която днес ще напиша е от моя край, но и тук където сега живия се приготвя по същия начин.

За направата на тази куркудена чорба са ви необходими следните продукти: около 250-300 гр. свинско месо (аз харесвам от плешка, защото е шарено, но не е тлъсто) без кост, 500 гр. кисело зеле, черен пипер, 1 средна глава лук, половин кафена чашка ориз, 1 чаена лъжичка сладък червен пипер, олио, чубрица, 1-2 сухи чушки и половин чаена лъжичка лют червен пипер, зелева чорба.

Ето как да приготвите вашата куркудена чорба:

Нарежете на ситно зелето. Месото се нарязва на дребни късчета и се изпържва в 50-60 мл. олио до златисто. Лукът се нарязва също на ситно и се добавя към изпърженото месо. Оставяте да се задуши за 2-3 минути. Сухата чушка се почиства от семенника и се нарязва много на ситно (за тази цел си имам специална ножица, с която да режа зеленчуци, но може и с ножа да си я нарежете).

Слагате наситнената чушка при лука и месото и добавяте лютия и сладкия пипер (лютия не е задължителен). Добавяте и прясно счукан черен пипер около половин чаена лъжичка. Разбърквате и отстранявате от котлона (внимавайте да не прегорите червения пипер, правете това на ниска температура). Добавете нарязаното зеле и добре измития ориз. Сол не слагам, защото зелевата чорба е достатъчно солена, а тя се слага 1:1 вода зелева чорба. Преценете вие колко… (ПРОДЪЛЖАВА на следващата страница 2 )

  One Response to “Куркудена чорба по селски”

  1. Аз много я обичам,но не знаех как се казва,благодаря! 🙂

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(задължително)

(required)