юни 052013
 
 05.06.2013  Posted by at 18:03 Хитрини за градината Етикети:  Add comments

Print this pageTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on Facebook
Сподели с приятели!

Направи си сам кашпа от бетон и речни камъни!

красива кашпа от бетон

Кашпа от камъни в градината

Вижте тук как може да си изработите сами уникална кашпа от бетон, която да бъде като цветен оазис в градината ви!

За целта първо трябва да изберете подходящо място за вашата кашпа от бетон. Добре е да бъде на видно място, за да може да се наслаждавате на красотата и от различни места в имота ви. За да подчертаете ефекта на този акцент в градината е хубаво да изградите площадка от каменни плочи, върху която да позиционирате вашата кашпа от бетон.

След като сте готови с площадката, може да се захващате с изработването на конструкцията на тази кашпа от бетон. Самата конструкция може да направите от скара /мрежа/ за бетонова замазка с големина на квадратите около 20/20 мм. Трябват ви две конструкции, като едната трябва да бъде малко по- малка от другата. Сгъвате ги във формата на кошница, като между двете мрежи трябва да остане разстояние около 20 мм.

След това с няколко пръчки арматурно желязо- Ф6, оформяте дръжката на кошницата за вашата кашпа от бетон.

Сега вече започвате да оформяте тялото на кошницата. Направете си бетонова смес в съотношение 1/1 пясък и цимент. Нека консистенцията да бъде по- гъста, като глина за моделиране. Сложете гумени ръкавици и с ръце вземете топки от сместа и ги полагайте върху арматурата на кошницата. Старайте се да не остават празни пространства в бетоновата конструкция. Моделирайте, докато получите желаната форма на новата ви кашпа от бетон. По същия начин … (ПРОДЪЛЖАВА на следващата страница)

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(задължително)

(required)