неделя , септември 19 2021
Препоръчани

Мармалад от дюли – домашно производство

мармалад от дюли
Превъзходен мармалад от дюли

Лесна рецепта за мармалад от дюли.

Сега му е времето да приготвите този ароматен мармалад от дюли. Дюлите най-сетне са в чудесна зрялост. Колкото са по-жълти, толкова са по-ароматни. Не добре узрелите дюли не са подходящи да приготвяте от тях мармалади и сладка, защото не са сочни и ароматни.

Ако нямате домашни плодове, може да си купите от пазара. Съвета ми е, ако не сте отгледали вие плодовете и не сте сигурни за произхода им да обелите кората на дюлите преди да приготвяте нещо от тях.

В повечето магазини се предлагат плодове третирани с химия, за да бъдат запазени за дълъг период от време.

Необходими продукти за лесен мармалад от дюли:

1 кг. настъргани дюли, 1 кг. желираща захар, 1 чаена лъжичка лимонена киселина.

Приготвяне: измийте дюлите. Както в началото казах, ако не сте сигурни в произхода им ги обелете. Настържете ги на едро ренде. Количеството, което ви трябва е 1 кг. настъргани дюли.

Смесете настърганият плод с 1 кг. желираща захар и разбъркайте много добре. Захарта трябва добре да се овлажни от сокът на дюлите. След като сте ги смесели, оставете ги за 10 минути.

Сложете тенджерата с настърганите дюли на котлона и включете на максимална температура. Бъркайте непрекъснато докато сместа заври. Намалете температурата на котлона на умерена или по-точно на ниска степен. Така няма да пръска по време на варенето. След като дюлите са се варили 10 минути, отместете от котлона и пасирайте. Внимавайте да не се изгорите!

Върнете обратно на котлона и варете още 5 минути. Бъркайте почти непрекъснато докато мармаладът стане готов. Времето за което приготвих моят е 15 минути.

След като се е сгъстил достатъчно (пробвайте като сипете малко количество в суха чинийка), прибавете 1 чаена лъжичка лимонена киселина и оставете за минута-две още да ври, като продължавате да бъркате, за да не загори.

Вариантите за съхранение са два. Единият е да насипете … (ПРОДЪЛЖАВА на следващата страница 2 )

Погледнете също

Нектар

Нектар от дюли

Късната есен е времето, в което приготвям ароматен нектар от дюли. Този нектар от дюли …

4 Коментари

  1. Напишете ми моля името на желираната захар на немски, живея в Австрия, да я потърся

  2. Разкошно е това сладко, искам да си направя но тук няма желирана захар, може ли да ми дадете съвет. Благодаря предварително

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *