окт. 272016
 
Сподели ако ти харесва!

мармалад от дюли

Превъзходен мармалад от дюли

Лесна рецепта за мармалад от дюли.

Сега му е времето да приготвите този ароматен мармалад от дюли. Дюлите най-сетне са в чудесна зрялост. Колкото са по-жълти, толкова са по-ароматни. Не добре узрелите дюли не са подходящи да приготвяте от тях мармалади и сладка, защото не са сочни и ароматни.

Ако нямате домашни плодове, може да си купите от пазара. Съвета ми е, ако не сте отгледали вие плодовете и не сте сигурни за произхода им да обелите кората на дюлите преди да приготвяте нещо от тях. В повечето магазини се предлагат плодове третирани с химия, за да бъдат запазени за дълъг период от време.

Необходими продукти за лесен мармалад от дюли:

1 кг. настъргани дюли, 1 кг. желираща захар, 1 чаена лъжичка лимонена киселина.

Приготвяне: измийте дюлите. Както в началото казах, ако не сте сигурни в произхода им ги обелете. Настържете ги на едро ренде. Количеството, което ви трябва е 1 кг. настъргани дюли. Смесете настърганият плод с 1 кг. желираща захар и разбъркайте много добре. Захарта трябва добре да се овлажни от сокът на дюлите. След като сте ги смесели, оставете ги за 10 минути.

Сложете тенджерата с настърганите дюли на котлона и включете на максимална температура. Бъркайте непрекъснато докато сместа заври. Намалете температурата на котлона на умерена или по-точно на ниска степен. Така няма да пръска по време на варенето. След като дюлите са се варили 10 минути, отместете от котлона и пасирайте. Внимавайте да не се изгорите! Върнете обратно на котлона и варете още 5 минути. Бъркайте почти непрекъснато докато мармаладът стане готов. Времето за което приготвих моят е 15 минути. След като се е сгъстил достатъчно (пробвайте като сипете малко количество в суха чинийка), прибавете 1 чаена лъжичка лимонена киселина и оставете за минута-две още да ври, като продължавате да бъркате, за да не загори.

Вариантите за съхранение са два. Единият е да насипете … (ПРОДЪЛЖАВА на следващата страница 2 )

  4 коментара to “Мармалад от дюли – домашно производство”

  1. Напишете ми моля името на желираната захар на немски, живея в Австрия, да я потърся

  2. Разкошно е това сладко, искам да си направя но тук няма желирана захар, може ли да ми дадете съвет. Благодаря предварително

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(задължително)

(required)