понеделник , април 12 2021
Препоръчани

Сладки призраци за Хелоуин

сладки призраци
Сладки призраци за Хелоуин

В случай, че още не сте измислили лакомства за Хелоуин, предлагам ви да направите моите сладки призраци.

Тези сладки призраци са чудесна почерпка за малчуганите. За повече разкош аз съм добавила и цели лешници, които не са задължителни. 🙂
Ето какво ще ви трябва за да приготвите сладки призраци: 2 белтъка, 160 гр. захар, 1 прахче ванилия и ако имате под ръка сурови лешници, 1 блокче шоколад или черна сладкарска боя.

Още: хартия за печене, сладкарски пош, гладък широк накрайник и голямата тава на фурната.

страшни сладки призраци

Приготвяне: белтъците трябва внимателно да са отделени от жълтъците. Белтъците се слагат в чиста суха купа, която може да сложите на водна баня. Към тях добавяте необходимото количество захар и слагате купата на водна баня. Бъркате сместа непрекъснато в продължение на 5-6 минути. Така захарта ще се стопи в белтъците. Може да пипнете белтъчената смес и да разтъркате между палеца и показалеца. Ако не усещате гранулите захар, то сместа е готова.

Отмествате купата от водната баня и разбивате докато белтъците се сгъстят и станат лъскави. Добавяте ванилията и отново разбивате за кратко. Слагате лист хартия за печене на дъното на тавата. Разбитите белтъци прехвърляте в поша с накрайника. Ако слагате лешници в призраците, то сега е момента да ги подредите на разстояние един от друг. Върху всеки лешник шприцовате от белтъчената смес, като изтегляте поша на два или три пъти. Трябва да завършите с меко връхче.

Сложете тавата с вашите сладки призраци за час и тридесет минути в предварително загрята фурна на 100 градуса.

Готовите призраци оставете да изстинат напълно, след което им нарисувайте очички и уста. За тази цел разтопете блокчето шоколад и с помощта на клечка за зъби ги нарисувайте. Ако разполагате с черна сладкарка боя може да ползвате нея. В зависимост от големината призраците излизат между 20 и 30 броя. Вашите сладки призраци са готови и може да почерпите малчуганите. 😉
За Хелоуин може да си приготвите и сладки духчета по тази рецепта: https://hitrinibg.com/sladki-za-helouin/

сладки призраци с лешник

Погледнете също

Бисквити шипка

Сладки шипка – спомен от детството

Да не си помислите, че ме е обхванала носталгия по миналото покрай тази рецепта за …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *