Препоръчани

Наложена баница с домашни кори

… приятен загар. Ако вие печете вашата баница в обикновена тава, алуминиева или друг вид не е необходимо да правите така, изпечете баницата на средната скара.

Готовата изпечена баница се изважда от фурната и веднага равномерно се полива със студената вода.

Връщате обратно тавата в горещата фурна и печете още около 15-20 минути, докато баницата попие течността и стане мека.

Изваждате от фурната вашата наложена баница и я покривате с кърпа. След 10 минути сервирате.

Вкъщи всички бяха във възторг от тази баница и занапред ще я приготвям.

изпечена наложена баница наложена баница със сирене

Погледнете също

Пилаф с булгур

Пилаф с булгур, фиде и пилешко

Харесвам кухнята на Ориента и често приготвям ястия като този пилаф с булгур, фиде и …

11 коментара

 1. Валентина

  И така,докато баницата ми се пече,имам въпрос към админа публикувал рецептата и към дамите правили баницата.Колко от вас замесиха 700 гр брашно с 200 мл хладка вода,и колко от вас са я правили наистина с това количество? За студеното количество от 400 мл няма да питам дали е много,ше разбера от опит.Благодаря ВИ!

  • Рецептата е много точна и няма от какво да се притеснявате. Нали не забравяте, че освен 200 мл вода има и 3 яйца, което увеличава течността (всяко яйце е около 60 г и повече). Толкова много хора са я правили тази баница и винаги се получава страхотна.

 2. Теодора

  Получи се страхотна баница, която се изяде с удоволствие! Искам само да Ви попитам, каква е причината след изпичане от горе се получи много твърда кора?Благодаря Ви!

  • Здравейте, до сега никой не се е оплаквал, че горната кора е твърда. След изваждане на баницата от фурната, веднага се покрива с кърпа и отпочива около 10 минути. Така тя се задушава и ако има препечено омеква.

  • Дафина Хаджимитева

   Точените кори правят кората по дебела . При финните кори тази кора се образува само ако силно намокриш горните 2-3 напластени кори.

 3. Jenia Dimova

  Това за тавите от алпака е отдавна известно , че не пекът от долу каквото и да се пече в тях . Не е само за баниците , ако се пече в тях сладкиш то той става в краищата тънък , а в средата се надига като мравуняк 🙂 Най добре и равномерно се изпичат питки , сладкиши , баници в алумивиеви тави .

 4. Александра

  Здравейте! Много интересна рецепта, реших да я приготвя. Как смятате, дали може студената вода, с която се залива баницата след като е изпечена, може ли да бъде газирана вода? Използвам понякога такава в кексове и баници.

  • Никога не съм правила с газирана вода. Направете и споделете резултата 🙂

 5. Днес я правихме…чудесна стана! Аз до сега не съм точила домашни кори и малко се притеснявах,но крайния резултат е фантастичен! Скоро попаднах на този сайт и съм възхитена от рецептите! Поздравления!

 6. И моето мнение за новите алпака тави е същото. Затова пека печивата първо на долен реотан.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *