Рецепта за мандарини в шоколад

мандарини
Празнични мандарини в шоколад

От тази рецепта ще научите как бързо и лесно може да си приготвите мандарини в шоколад.

Вкусът на сладките мандарини чудесно се съчетава с натуралния шоколад. В сезона на цитрусовите плодове ние си ги приготвяме често, защото ни създават празнично настроение. Този деликатес не е с голяма трайност и е за непосредствена консумация. Тоест, няма проблем да престоят ден два, но трябва да са добре затворени в кутия и да се съхраняват в хладилник.

Проблемът е, че нашите до този момент не са стигали до хладилника. Направя ли ги и щом стегнe шоколадът, постоянно някоя ръчичка се протяга към чинията с тях.  🙂

Необходими продукти за мандарини в шоколад:

Ще ви трябват няколко добре узрели мандарини, 100 г натурален шоколад, 2-3 капки (в никой случай повече твърд алкохол).

Още: лист хартия за печене.

Приготвяне: измийте добре мандарините (знаете, че заради дългият период на съхранение се обработват с химикали). Обелете ги внимателно и ги почистете добре.

След това разтопете шоколада на водна баня, като внимавате да не попадне вода в него. Разтапяйте шоколад винаги на ниска температура на котлона. Добавете онези 2-3 капки водка, уиски, или друг твърд алкохол в шоколада и го разбъркайте много добре. Оставете шоколада леко да се охлади (до телесна температура).

След това сложете на плота лист хартия за печене. Потапяйте мандарините до половината в разтопения и леко охладен шоколад. Слагайте ги върху хартията. Оставете ги така докато шоколадът напълно се стегне. Това става за … (ПРОДЪЛЖАВА на следващата страница 2 )

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *