Дек. 092016
 

Print this pageTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on Facebook
Сподели с приятели!
мандарини

Празнични мандарини в шоколад

От тази рецепта ще научите как бързо и лесно може да си приготвите мандарини в шоколад.

Сладките мандарини чудесно се съчетават с натуралния шоколад. Този деликатес не е с голяма трайност и е за непосредствена консумация. Тоест няма проблем да престоят ден два, но трябва да са добре затворени в кутия и да се съхраняват в хладилник.

Нашите до този момент не са стигали до хладилника. Направя ли ги и щом стегнe шоколада, постоянно някоя ръчичка се протяга към чинията с тях.  🙂

Необходими продукти за мандарини в шоколад:

Добре узрели мандарини, 100 гр. натурален шоколад, 2-3 капки (в никой случай повече твърд алкохол).

Още: лист хартия за печене.

Приготвяне: измийте добре мандарините (знаете, че заради дългият период на съхранение се обработват с химикали). Обелете ги внимателно и ги почистете добре.

След това разтопете шоколада на водна баня, като внимавате да не попадне вода в него. Разтапяйте винаги на ниска температура на котлона. Добавете онези 2-3 капки водка, уиски, или друг твърд алкохол в шоколада и го разбъркайте много добре. Оставете шоколада леко да се охлади (до телесна температура).

Сложете на плота лист хартия за печене. Потапяйте мандарините до половината в разтопения и леко охладен шоколад. Слагайте ги върху хартията. Оставете ги така докато шоколада напълно се стегне. Това става за … (ПРОДЪЛЖАВА на следващата страница)

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(задължително)

(required)