Препоръчани

Панирани топени сиренца

панирани топени сиренца
хрупкави панирани топени сиренца

Вкусни и хрупкави панирани топени сиренца!

Харесваме панирани топени сиренца. Приготвям ги с различни панировки. Веднъж хрупкави, друг път с мека и пухкава панировка, с пушена шунка … Ще ви дам различни рецепти, а вие ще си изберете как да приготвите вашите панирани топени сиренца.

Продуктите са за 10 бр.

Вариант 1- необходими продукти: топени сиренца, брашно100 гр, 2 яйца, 50 гр. галета, 2 супени лъжици грис, щипка сол, 150 гр.  корнфлейкс и олио за пържене.

Начин на приготвяне на панирани топени сиренца:

Всяко сиренце се овалва първо в брашно, след което брашното се смесва с галетата, гриса и щипката сол. Размесват се добре. Яйцата се разбиват с вилица до хомогенност.

Корнфлейксът се начупва на дребно, може и през блендера да го мините 2-3 пъти на пулсация, колкото да го пречупи, защото ако го сложите не натрошен става доста груба панировка и естетически не изглежда добре.

Потапяте сиренцата в разбитите яйца, после в сместа от галета, брашно и грис, отново в яйцата и накрая в натрошения корнфлейкс.

Като всяка суха панировка притискате с ръце добре да прилепне. Така подготвени вашите панирани топени сиренца можете да приберете в хладилника до момента на пържене. Подредете ги на един ред на малко разстояние едно от друго в тавичка застлана с хартия за печене.

В случай, че искате да имате под ръка такива панирани топени сиренца, след като ги приготвите, редите по описаният начин и слагате в камерата тавичката за 2-3 часа да се стегнат, след което можете да приберете вашите панирани топени сиренца в подходящ плик или кутия във фризера (камерата). Така ще знаете, че винаги можете да разчитате на едно вкусно топло предястие. Когато решите да… (ПРОДЪЛЖАВА на следващата страница)

Погледнете също

Яхнията с пиле

Лучена яхния с пиле

Пригответе си такава лучена яхния с пиле и се насладете на вкуса и. Вкусната лучена …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *