Панирани топени сиренца

панирани топени сиренца
хрупкави панирани топени сиренца

Вкусни и хрупкави панирани топени сиренца!

Харесваме панирани топени сиренца. Приготвям ги с различни панировки. Веднъж хрупкави, друг път с мека и пухкава панировка, с пушена шунка … Ще ви дам различни рецепти, а вие ще си изберете как да приготвите вашите панирани топени сиренца.

Продуктите са за 10 бр.

Вариант 1- необходими продукти: топени сиренца, брашно100 гр, 2 яйца, 50 гр. галета, 2 супени лъжици грис, щипка сол, 150 гр.  корнфлейкс и олио за пържене.

Начин на приготвяне на панирани топени сиренца:

Всяко сиренце се овалва първо в брашно, след което брашното се смесва с галетата, гриса и щипката сол. Размесват се добре. Яйцата се разбиват с вилица до хомогенност.

Корнфлейксът се начупва на дребно, може и през блендера да го мините 2-3 пъти на пулсация, колкото да го пречупи, защото ако го сложите не натрошен става доста груба панировка и естетически не изглежда добре.

Потапяте сиренцата в разбитите яйца, после в сместа от галета, брашно и грис, отново в яйцата и накрая в натрошения корнфлейкс.

Като всяка суха панировка притискате с ръце добре да прилепне. Така подготвени вашите панирани топени сиренца можете да приберете в хладилника до момента на пържене. Подредете ги на един ред на малко разстояние едно от друго в тавичка застлана с хартия за печене.

В случай, че искате да имате под ръка такива панирани топени сиренца, след като ги приготвите, редите по описаният начин и слагате в камерата тавичката за 2-3 часа да се стегнат, след което можете да приберете вашите панирани топени сиренца в подходящ плик или кутия във фризера (камерата). Така ще знаете, че винаги можете да разчитате на едно вкусно топло предястие. Когато решите да… (ПРОДЪЛЖАВА на следващата страница)

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *