сеп. 072015
 

Print this pageTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on Facebook
Сподели с приятели!
панирани яйца от пъдпъдъци

панирани яйца от пъдпъдъци

Покрай приготвянето на домашния кетчуп вчера, направих и тези панирани яйца от пъдпъдъци.

Голяма глезотийка, непременно си направете.

Необходими продукти за панирани яйца от пъдпъдъци:

Яйца от пъдпъдъци (предполагам знаете колко са големи, така че преценете колко яйца ще приготвите), брашно, сол, олио в което да изпържите малките яйчица, 1  яйце от кокошка и трохи от хляб (препоръчвам ви, ако няма откъде да си закупите хлебни трохи, да си направите).

Определено има разлика в панировката. Панирани в хлебни трохи пъдпъдъчите яйца остават приятно хрупкави, дори и изстинали.

Приготвяне: сварете пъдпъдъчите яйца и веднага охладете с ледена вода за да предотвратите посиняването на жълтъка. Внимателно ги обелете за да не нарушите белтъка. Добре е яйцата да са поне на 2-3 дена за да се обелят по-лесно. Разбийте кокошото яйце с вилица до еднородност.

В купичка сложете 1-2 супени лъжици брашно с голяма щипка сол и размесете добре. Хлебните трохи може да приготвите от студен хляб, който е на 2-3 дена. Настържете една дебела филия на едро ренде. За по-голяма хрупкавост на панировката и да си ги съхраните и за друго паниране, може да ги изсушите за 10-15 минути във фурната на 50 градуса.

Сложете в подходящ съд олио като за маслена баня и го загрейте. Яйцата трябва да са мокри, за да полепне брашното по тях. Овалвате първо в … (ПРОДЪЛЖАВА на следващата страница)

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(задължително)

(required)