Панирани яйца от пъдпъдъци

панирани яйца от пъдпъдъци
Вкусни панирани яйца от пъдпъдъци

Покрай приготвянето на домашния кетчуп вчера, направих и тези панирани яйца от пъдпъдъци.

Голяма глезотийка, непременно си направете.

Необходими продукти за панирани яйца от пъдпъдъци:

Яйца от пъдпъдъци (предполагам знаете колко са големи, така че преценете колко яйца ще приготвите), брашно, сол, олио в което да изпържите малките яйчица, 1  яйце от кокошка и трохи от хляб (препоръчвам ви, ако няма откъде да си закупите хлебни трохи, да си направите).

Определено има разлика в панировката. Панирани в хлебни трохи пъдпъдъчите яйца остават приятно хрупкави, дори и изстинали.

Приготвяне: сварете пъдпъдъчите яйца и веднага ги охладете с ледена вода, за да предотвратите посиняването на жълтъка. Внимателно ги обелете, за да не нарушите белтъка. Добре е яйцата да са поне на 2-3 дена, за да се обелят по-лесно. Разбийте кокошето яйце с вилица до еднородност.

В купичка сложете 1-2 супени лъжици брашно с голяма щипка сол и размесете добре. Хлебните трохи може да приготвите от студен хляб, който е на 2-3 дена. Настържете една дебела филия на едро ренде. За по-голяма хрупкавост на панировката и да си ги съхраните и за друго паниране, може да ги изсушите за 10-15 минути във фурната на 50 градуса.

Сложете в подходящ съд олио като за маслена баня и го загрейте. Яйцата трябва да са мокри, за да полепне брашното по тях. Овалвате първо в брашно всички яйца. Потапяте в разбитото яйце, от там в хлебните трохи, отново в яйце и пак трохи и слагате в горещото олио.

Предупреждавам ви! Много бързо придобиват златист цвят. Щом олиото загрее добре, намалете температурата на котлона. От 6 степени на моя котлон, яйчицата пържих на 3 степен.
Готовите изпържени панирани яйца от … (ПРОДЪЛЖАВА на следващата страница 2)

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *