Препоръчани
Начало » Хитрини за кухнята » Пържени картофи – пресни

Пържени картофи – пресни

пържени картофи
пържени картофи

Нашата рецепта за вкусни пържени картофи!

Не познавам човек, който да не харесва пържени картофи. Не, че има нещо сложно и завъртяно в тях, но е добре да знаете, че не всички картофи са подходящи за пържене. Напоследък с отварянето на пазара, българските сортове картофи се позагубиха.

Все по-често може да попаднете на картофи произведени в Австрия, Германия, Франция… Повечето от тези картофи не са подходящи за приготвянето на пържени картофи. Голяма част от тях са сортове предназначени за варене, за печене или за приготвяне на картофено пюре.

Когато се опитвате да ги изпържите, те се слепват, разпадат, привидно са изпържени отвън, а вътре са сурови… Ако сами не си ги произвеждате, потърсете български производител с качествени картофи. Друго важно нещо, което е добре да знаете, че за да станат хубави и вкусни вашите пържени картофи се изисква повече мазнина при пърженето.

1232

Ако сложите малко мазнина, картофите прегарят отвън и остават сурови вътре. Препоръчвам ви да използвате само прясна мазнина и да не пържите в палмова мазнина- не е от най полезните… В случай, че не ползвате фритюрник, подберете си съд с дебело дъно и по-тесен. Пържените картофи … (ПРОДЪЛЖАВА на следващата страница)

Относно admin

2 коментара

  1. Царина

    Най- хубавите пържени картофки се получават от домашно произведените картофи!

  2. Моята тайна е да не се слагат по много картофи в тигана. Само толкова, колкото да застелят не съвсем плътно дъното, без да се покриват един друг.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *