понеделник , август 3 2020
Препоръчани

Бейби патладжани – бели

бейби патладжаниimg_55041
печени бейби патладжани

В случай, че нямате бейби патладжани може да направите тази рецепта с възможно по-дребен патладжан.

Ако се чудите как да приготвите вашите бейби патладжани, опитайте моята рецепта. Независимо какъв цвят имат, малките патладжани стават много вкусни. Лесно се приготвят и не са пържени. Предполагам знаете, че патладжаните поемат много мазнина по време на пържене и това ги прави доста тежки като храна.

В тази рецепта мазнината е много малко като количество и въпреки това патладжаните стават вкусни.

Белите патладжани няма нужда да се осоляват и да престояват да си пуснат горчивината. Те не отделят такава. Ако ползвате от тъмните ще се наложи за посолите леко и да изчакате 10-15 минути.

Необходими продукти: бейби патладжани (може и по-дребен патладжан да ползвате, ако нямате бейби), сол, олио, чесън, пресен магданоз, ябълков оцет (аз сложих от моя домашен малинов оцет защото е по-ароматен).

Още: хартия за печене.

Приготвяне на тези вкусни бейби патладжани:

Измийте патладжаните. Нарежете ги като за патладжан ветрило. Ширината на лентите е около 1 см. Ако са тъмни патладжаните ви, посолете ги малко и ги оставете да си пуснат горчивия сок. След 10 минути ги изплакнете под течаща вода.

Сложете лист хартия зя печене в тавата на фурната. Притиснете с длан при дръжката за да оформите като ветрило. Намажете с четка потопена в олио от двете страни малките патладжани. Сложете ги да се пакат в предварително загрята фурна на 180 градуса. Тавата сложете на средна скара. Ако имате опция на фурната с вентилатор може да я ползвате.

Печете патладжаните около 20-25 минути. Всяка фурна изпича различно затова следете за промяна в цвета им. Щом леко се запекат и омекнат добре са готови.

Нарежете … (ПРОДЪЛЖАВА на следващата страница)

Погледнете също

Мъфинки с кашкавал

Мъфини с кашкавал и сирене

Напоследък все сладки неща правя и днес споделям с вас рецептата си за мъфини с …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *