Препоръчани

Таратор – домашно приготвен

таратор
Таратор с много копър

 Обичам много таратор, но наистина приготвен добре и охладен.

Спомням си годините в детската градина, където готвачките вместо да режат на ситно краставиците, ги стържеха на ренде, предложения таратор беше топъл, имаше оцъклена мазнина и млякото беше на  гранули…

И досега като видя такъв таратор се отказвам да го консумирам. Моята представа за таратор е коренно различна и сега ще ви напиша как го приготвям.

Необходими продукти: 1 хубава твърда краставица или 2 по-малки, връзка хубав копър (по възможност домашен, ако нямате купете си от някоя баба, че този дето е по магазините няма нито вкус, нито аромат), 1 кофичка хубаво кисело мляко (най-добре домашно, но ако нямате и купувате от магазина, то да е качествено), сол, зехтин (олио), орехи по желание и чесън (количеството сами определете според вкуса си).

Приготвяне на този вкусен таратор:

Тук ще споделя моята хитрина за хрупкава краставица в таратора. Навлажнете краставицата с вода и я сложете за час-два (може и повече време) в хладилник в полиетиленов плик или увита в мокра домакинска хартия.

Не бъдете мързеливи и не стържете краставицата на ренде (като в крайпътен ресторант или детската градина). Нарежете я на ситно като за салата Табуле.

Посолете я малко да се овкуси и налейте 2-3 супени лъжици зехтин (олио). Разбъркайте добре (мазнината добавете задължително към краставицата. Така няма да се оцъкли на повърхността неприятно). Добавете … (ПРОДЪЛЖАВА на следващата страница)

Погледнете също

Тава джигер по Одрински

Тава джигер – дроб по Одрински

Тава джигер е най-известното ястие в Одрин. При едно от посещенията ни в Одрин имах …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *