Песто с магданоз и орехи

песто с магданоз
Домашно песто с магданоз и орехи

Направете си такова песто с магданоз и се насладете на лекия и приятен вкус, който има.

Вкусното песто с магданоз може да поднесете като разядка, сос за паста, да добавите към изпечено месо или салата. Приготвянето му е изключително лесно.

На тези, които ще кажат, че това е моя приумица или са недоверчиви към рецептата, искам да поясня, че това е типична италианска рецепта от района на Милано. Там това песто се нарича Гремолата.

презентация на песто

Ето какви продукти ще са ви необходими за приготвянето на пестото с магданоз:

2 големи връзки магданоз, 1-2 скилидки чесън (според големината и вашия вкус), 50 мл зехтин (ако ви се стари гъсто може да добавите повече), щедра щипка сол (сол може да добавите в последствие в случай, че вие безсолно), 1 щедра щипка прясно смлян черен пипер, 1 супена лъжица прясно изцеден лимон.

Аз добавям и 30 г орехови ядки за по-голяма плътност и вкус. В оригиналната рецепта няма.

Приготвяне: магданозът се измива и дръжките се отрязват. Чесънът се почиства от люспите. Всички продукти се поставят в блендер или чашата на пасатора и се смилат до гладкост.

Пестото се съхранява в стъклен буркан в хладилник. Трайността му е една седмица. В случай, че решите да ползвате вкусното песто с магданоз за паста, то изберете такава, по която сосът да се задържа. Подходяща за това песто е: паста пене, пипе ригате, ригатони, фусили, ротини, касарече.

Ето и рецепта за приготвяне на ПЕСТО ОТ БОСИЛЕК

3 Коментари

  1. Зорница

    Аз сложих и част от дръжките. И една шепа орехи. Стана страхотно песто.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *