февр. 132015
 

Print this pageTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on Facebook
Сподели с приятели!
червено вино 23

червено вино за здраве

Защо трябва да се пие червено вино!

Ако се консумира червено вино в умерени количества,то може да подобри здравословното ни състояние и естествено настроението ни. Но тук става въпрос за консумация по 1 чаша от 150 мл. на ден и по изключение по 2. Всяка злоупотреба с количеството ще доведе до увреждане на здравето и психиката на човека.

Виното се консумира още от дълбока древност. То е богато на антиоксиданти, които помагат на организма да функционира пълноценно. Но трябва да се обърне внимание, че всички полезни свойства притежава само качественото червено вино, получено от естествена ферментация на червени винени сортове грозде. Характерно за доброто червено вино е свойството му да пречиства организма и е действа добре на отделителната система.

Широко разпространено мнение е, че то повишава кръвното налягане, но когато се приема до 150 мл. на ден има благоприятно въздействие върху сърдечно съдовата система, като разширява кръвоносните съдове. То спомага за пречистването на кръвта, ускорява метаболизма и спомага за редуцирането на теглото. Ниското количество на алкохол спомага за разтварянето на мазнините.

Също така флавоноидите, съдържащи се в доброто червено вино спомагат за укрепването на имунната система и е то е чудесно средство са профилактика при настинка.

В България има традиции при отглеждането на грозде за производство на вино в домашни условия, но трябва да се знае, че полезните свойства на бялото вино са далеч по- слаби от тези на червеното.

червено вино 25

Най- качествените вина са френските, като те съдържат и значително по- малко танини от българските. Голямото количество на танини прави българските вина по- тръпчиви и по- тежки. Трябва да се знае, че две еднакви реколти вино не… (ПРОДЪЛЖАВА на следващата страница)

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(задължително)

(required)