юни 242018
 

Print this page
Print
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Google+
Google+
Pin on Pinterest
Pinterest
Share on Facebook
Facebook

Сподели с приятели!
котлети с картофи

Свински котлети с картофи на фурна

Моето предложение за лесна вечеря са тези свински котлети с картофи на фурна.

Приготвяйки такива котлети с картофи ще имате основно ястие с гарнитура без много да се суетите в кухнята. Приготвила съм само два котлета, защото тази вечер сме сами, но вие може да направите според хората, които ще се хранят.

Необходими продукти за свински котлети с картофи на фурна:

2 свински котлета, 500 гр. картофи, сол, черен пипер, олио или масло/зехтин, 100 мл. светла бира и останалите подправки са по ваш вкус. Аз харесвам розмарин и съм добавила няколко стръкчета.

Още: алуминиево фолио.

Приготвяне: преди да започнете да готвите си включете фурната на 200 градуса да се загрява. Месото овкусявам само с черен пипер, който задължително е едро счукан непосредствено преди да поръся месото. Загрявате в тиган малко мазнина (аз смесвам масло с олио или зехтин и запечатвате месото от двете страни. Картофите обелете и нарежете на четвъртини или осмини, ако са едри.

Тъй като моят тиган е с метална дръжка позволява да се сложи във фурната, но ако вашият е с пластмасова, прехвърлете запечатаните котлети в тавичка и посолете. Към котлетите добавете нарязаните картофи, които предварително леко сте омазнили и осолили. Прибавете и клончетата розмарин (или подправка по ваш избор) и налейте бирата. Затворете плътно съда, в който ще печете месото с картофите с лист алуминиево фолио и сложете във фурната за 30 минути да се пече.
След като са изтекли 30 минути, извадете … (ПРОДЪЛЖАВА на следващата страница 2)

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(задължително)

(required)