апр. 302014
 

Print this page
Print
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Google+
Google+
Pin on Pinterest
Pinterest
Share on Facebook
Facebook

Сподели с приятели!
градината

градината през пролетта

През пролетта трябва да се извършат най- важните дейности в градината, за да може тя да ни радва през цялата година.

Месеците април и май са характерни с най- светлите празници в християнския календар- Великден и Гергьовден и също така с многото работа в градината. Това са най- красивите месеци, когато всичко около нас се изпълва с живот. През април плодните дръвчета вече цъфтят и трябва да се полагат грижи за борба с неприятелите.

Характерните дъждове през тази пролет предизвикаха буен растеж на тревните площи и заедно с това и на много бурени и плевели. Много е важно да не се допусне превземането на цветята и храстите от плевелите. Трябва редовно да се окопават и може да се подхранят с органичен тор. При розите трябва да се изрежат всички изсъхнали през зимата клони и да се освободи пространство на младите леторасти.

градината

градината – ирис

В края на април вече започват да цъфтят люляковите храсти, майският сняг, ирисите, карамфилите, калифорнийският мак, невен,  и здравецът.

градината

градината – здравец

Тогава въздухът в градината се изпълва с неповторими аромати и ухания.

При слънчево време пчелите прелитат от цвят на цвят и тук е момента да се отбележи, че е недопустимо да се пръска в този период с препарати, които убиват масово пчелите.

градината

невен

В зеленчуковата градина трябва да се… (ПРОДЪЛЖАВА на следващата страница)

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(задължително)

(required)