Препоръчани

Градината през пролетта

градината
градината през пролетта

През пролетта трябва да се извършат най- важните дейности в градината, за да може тя да ни радва през цялата година.

Месеците април и май са характерни с най- светлите празници в християнския календар- Великден и Гергьовден и също така с многото работа в градината. Това са най- красивите месеци, когато всичко около нас се изпълва с живот. През април плодните дръвчета вече цъфтят и трябва да се полагат грижи за борба с неприятелите.

Дъждовете през пролетта предизвикват буен растеж на тревните площи и заедно с това и на много бурени и плевели. Много е важно да не се допусне превземането на цветята и храстите от плевелите. Трябва редовно да се окопават и може да се подхранят с органичен тор. При розите трябва да се изрежат всички изсъхнали през зимата клони и да се освободи пространство на младите леторасти.

градината
градината – ирис

В края на април вече започват да цъфтят люляковите храсти, майският сняг, ирисите, карамфилите, калифорнийският мак, невен,  и здравецът.

градината
градината – здравец

Тогава въздухът в градината се изпълва с неповторими аромати и ухания.

При слънчево време пчелите прелитат от цвят на цвят и тук е момента да се отбележи, че е недопустимо да се пръска в този период с препарати, които убиват масово пчелите.

градината
невен

В зеленчуковата градина трябва да се… (ПРОДЪЛЖАВА на следващата страница)

Погледнете също

Градината през април

В градината през април се започва с активното поддържане на тревните площи и грижи за …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *