февр. 272014
 
 27.02.2014  За жената  Add comments
Сподели ако ти харесва!

летяща чаша

Изработка на летяща чаша!

Напоследък много хора идват при мен в магазина и ме питат как се прави летяща чаша. Изработката на тази чаша е като детска игра, толкова е лесно и забавно.

За всички вас, които се интересувате от информацията как се изработва тази летяща чаша, днес ще ви разкрия стъпка по стъпка. Необходими ще са ви следните консумативи: пистолет за топъл силикон, една пръчка качествен силикон, непотребна чашка с чинийка за кафе или чай (всеки има вкъщи останали в единични бройки от сервиз), около 25 см. дебел меден кабел, клещи, ножица, перлени мъниста с различна големина, цветя с различна големина, във всеки китайски магазин има изобилие от евтини и различни по цвят и големина цветя, които може да си купите за вашата летяща чаша. Там продават и клонки,  както и листа, които може да комбинирате по ваш вкус и цвят.

летяща чаша- материали

 

изработка на летяща чаша

Има и друг вариант, при който вие да си изработите цветята и листата от картон, както и да закупите такива от хоби магазин.

Ето как се прави тази летяща чаша :

Първо измерете дълбочината на чашата с медния кабел и отбележете края на чашата (следете и снимките в които е показано стъпка по стъпка). Прегънете с клещите и преценете според големината на чашата каква да е дължината до чинийката. Моят съвет е да не правите много дълъг този участък.

Естествено, че при по-малка чашка ще е по-късо и при по-голяма по-дълго. След това измерете и дължината на кабела, който ще залепите на чинийката и отрежете с клещите необходимата дължина. Ако е нужно може да огънете малко телта по чинийката ( показано е на снимките). Първото задължително условие е, че предметите трябва да бъдат перфектно почистени и обезмаслени със спирт. Силиконът, който използвам е Akfix и не съм имала проблем със залепването. Той по-бавно изстива и трябва поне 2-3 минути да са фиксирани неподвижно предметите.

изработка на летяща чаша

Сега преминете към залепването, като направите с топлия силикон една лента вътре в чашата. Сложете телта върху топлия силикон и задръжте, докато стегне като внимавате да не се изгорите! Щом се убедите, че е добре залепено, залепете и към чинийката, като отново… (ПРОДЪЛЖАВА на следващата страница 2 )

  16 коментара to “Летяща чаша с цветя…”

 1. Здравейте.Не знам защо,но чашите ми започнаха да падат (разлепват се от силикона).Почистени са преди работа, мисля, че не е и от силикона, защото преди това не са се разлепвали.Мислех си,да не е и от чашите,но падат вече от три различни видове.,не знам какво да правя..

  • Проблемът е в некачествен силикон.

   • Здравейте, пробвах с три вида силикон и пак мисе отлепват чашките моля за съдействие правя ги с вилица на едната мисе отлепи вилицата а на другата чашката

    • Здравейте, първото задължително условие е, че предметите трябва да бъдат перфектно почистени и обезмаслени със спирт. Силиконът, който използвам е Akfix и не съм имала проблем със залепването. Той по-бавно изстива и трябва поне 2-3 минути да са фиксирани неподвижно предметите.

     • Здравейте,много много ви благодаря ще направя така да почистя със спирт вашия силикон нали е пръчици и откъде даси закупя той специален ли е защото тук където аз купувам е насипно веднъж жълти пръчки веднъж бели ужас е

 2. Здравейте, моите чашки падат.. Слагам силикон добре, но след време падат. На какво се дължи това, какво да направя?

  • Причината може да бъде некачествен силикон или не добре почистени повърхности преди залепването.

 3. А, какво друго може да използва вместо меден кабел! Благодаря за урочето. Чинийката е разкошна

  • Най- лесно е с меден кабел, като може да използвате и парче мостов кабел с дебелина поне 2х2,5. Може и с парче стоманена тел, но ще ви бъде по- трудно да придадете желаната форма.

  • Може и с вилица или каквото и да е нещо, което ще стои изправено 🙂

 4. А от къде можем да си закупим? А с лепило локтайт или някое друго няма ли да стане?

  • Според мен с моментно лепило няма да се получи. Може да пробвате със Sun Fix или някое от монтажните лепила на Henkel. Може да си закупите от по- голяма железария или от верига за строителни материали. Става въпрос за закрепване на чашката към чинийката. За декорацията пробвайте с моментно лепило. Може и да се получи. Желаем Ви успех!!!

 5. Ако нямаме топъл силикон с какво друго можем да ги закрепим?

  • Може и с някое двукомпонентно лепило или с обикновен силикон, но ще ви бъде много по- трудно, защото ще трябва да закрепите неподвижно елементите за 24 часа. С топлия силикон става за около минута.

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(задължително)

(required)