Попара с чай от липов цвят

Малко позабравена, но изключително вкусна е тази попара с чай от липов цвят

Може да направите тази чудесна закуска като използвате сухари от магазина и пък да използвате останал стар хляб. Ако имате хляб, който е престоял няколко дена, може да го препечете в тостера или пък във фурната. С препечен хляб тази попара с чай от липов цвят става много по-вкусна.

Попара може да се приготви в два варианта- солен и сладък. Когато искате да направите соления вариант, ви препоръчвам да използвате гореща вода вместо чай. Тук ще ви напиша как да си направите сладкия вариант с ароматен чай.

Необходимите продукти са: Сухар от магазина или препечени филии хляб, качествено сирене, краве масло, захар и чай от липа. Пиша да използвате качествено сирене, защото имитационните продукти и некачественото сирене ще се размият в горещия чай.

Добре е да използвате чая непосредствено след приготвянето му, за да запазите свежия и приятен аромат и кехлибарения цвят. Ако престои по-дълго време с цветовете от липа той става тъмен, с леко тръпчив вкус и по-гъста консистенция.

Приготвяне на попарата с чай от липа

В подходяща купа натрошавате препечените филии или сухара и добавяте натрошеното сирене, захар, и кравето масло. Може да използвате и мед за подслаждане, но ние си харесваме попарата със захар. Заливате продуктите с прясно приготвения чай и с капак или чинийка похлупвате купата, за да омекне хляба и да се стопи маслото.

Тази попара с чай от липов цвят има неповторим аромат и винаги ме връща в назад в детските години. Така се приготвяше в нашия край.
Може да споделите в коментарите и вашите варианти за приготвяне на такава бърза, лесна и вкусна закуска.


Един коментар

  1. Тази попара ме върна в детството! Почти всеки ден ми я приготвяше моята баба,но вместо сухари използвахме обикновени бисквити. Неповторим и незабравим вкус!
    А чаят от липа неизменно къкреше на печката всеки ден и понякога ставаше карамелено- червен.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *