авг. 212016
 

Print this pageTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on Facebook
Сподели с приятели!
дърпана салата

вкусна дърпана салата

Точно сега и е времето на вкусната селска дърпана салата.

Непременно си пригответе тази дърпана салата. Освен с прекрасните багри ще ви грабне и с чудесният си вкус. В края на лятото зеленчуците са най-вкусни. Събрали горещите лъчи на слънцето и достигнали до най-добрата си зрялост и сладост.

Ето какви продукти ще са ви необходими за приготвянето на вкусната дърпана салата:

Около 500 гр. патладжани (за предпочитане от тънките дълги), 5 червени месести чушки, 5 зелени месести чушки, чесън, връзка магданоз, сол, олио, оцет.

Приготвяне: измийте добре зеленчуците. Патладжанът се набожда с малко ножче на 4-5 места и заедно с чушките се слага да се изпече. Препоръчвам изпичането да стане на скара или на барбекю, за да имат зеленчуците леко опушен вкус, който е характерен за тази селска салата. По време на печенето зеленчуците периодично се обръщат, за да се изпекат добре от всички страни.

дърпана салата IMG_49101

Изпечените чушки и патладжан се слагат докато са горещи в тенджера с капак да се задушат. След като са напълно изстинали се обелват. Отстраняват се семенниците и семената от чушките. Чушките може и предварително да бъдат изтърбушени и да се премахнат семената (пека ги с дръжките за мое удобство при обръщане докато се пекат). Обелените зеленчуци не се режат, а се накъсват на дълги тесни ивици около 1 см. Магданозът се измива добре и се нарязва на ситно.

Чесъна се бели и се … (ПРОДЪЛЖАВА на следващата страница)

  4 коментара to “Селска дърпана салата”

  1. Зеленчуците не се режат за салатата, а се накъсват (дърпат) и затова се казва дърпана салата.

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(задължително)

(required)