събота , октомври 24 2020
Препоръчани

Маслени бисквити с рози

бисквити с рози
Бисквити с рози в стил Shabby Chic

Рецептата, която ще ви дам беше предизвикателство за мен, а именно тези маслени бисквити с рози.

Често се говори за храненето с очи, е… тези бисквити с рози бяха точно това. Всички , които ме познават знаят колко много харесвам  стилът Shabby Chic и че работя доста неща в този стил. Непрекъснато се ровя и чета информация за този интересен стил.

Разглеждам доста снимки и така попаднах на снимка на която имаше такива бисквити с рози. Повярвайте ми, мира не ми даваха тази бисквити и от седмица само за това мисля… какви ли са на вкус, от какво тесто може да са приготвени, как розичките са закрепени на бисквитите, как не са изгорели…

След седмично обмисляне как може да са приготвени, вече са готови и мисля, че ми се получиха. Доволна съм от резултатът и вкусът който постигнах.

изискани бисквити с рози

Имах известно колебание дали да сложа розова вода в тестото или ванилия, но в крайна сметка реших, че ванилията ще е по-подходяща и ще даде на небцето повече аромати и не сгреших. Получиха се точно както исках, отхапвайки от маслената бисквита се улавя една нежна експлозия от масло, ванилия и роза, което се съчетава божествено.

Ето какви продукти ще са ви необходими да приготвите тези неустоими бисквити с рози:

250 гр. качествено краве масло, 150 гр. фина кристална захар + 1 супена лъжица, 2 яйца, 1 равна чаена лъжичка бакпулвер, 1 ванилова захар, 450 гр. брашно + още 2-3 супени лъжици за разточването (много е важно да спазите точно продуктите, които давам).

Още: много дребни, дехидратирани рози, четка за мазане с мек косъм, формичка за рязане, точилка и хартия за печене.

Приготвяне: започнете от розите. Ще ви трябват около 60-70 цвята. Много дребни полуразцъфнали рози се слагат за 1 нощ в дехидрататор на 60 градуса. При мен това време беше от 23 часа до сутринта на следващия ден в 8 часа.

При пипане розите стоят като леко неизсъхнали, но точно така трябва, защото, ако са по-сухи ще се разпаднат (има и вторична топлинна обработка). До тук с розите 🙂

Кравето масло и яйцата, които ползвате трябва да са със стайна температура. Брашното се … (ПРОДЪЛЖАВА на следващата страница)

Погледнете също

Кексът с боровинки

Кекс с боровинки и масло

Представям ви моя кекс с боровинки и масло. Вкусния кекс с боровинки приготвям с краве …

7 коментара

  1. Прекрасни са! А добре, ако имаме, например, обикновени рози – средни по големина, полуизсъхнали – и не разполагаме с дехидрататор, можем ли по някакъв начин пак да ги използваме за бисквитите. Например да поръсим листенцата отгоре или да ги подредим по някакъв начин.. Проблем ли ще е, ако не са дехидратирани и трябва ли да се измият преди това?

    • Розите трябва да са много дребни. Самата бисквита няма да е красива ако е много голяма. Имам опасения, че ако се сложат само листенца те ще изгорят по време на печенето. Листата на розите са много деликатни и чувствителни на топлина. Относно миенето на цветовете, ако розите не са третирани с препарат, няма нужда да ги миете. Може да ползвате полуизсъхнали рози.

      • Добре, ами ще опитам все пак с наличните ми материали, много благодаря, бисквитите са страшно оригинални, изглеждат изключително! Силно се надявам да се получат и моите малко от малко поне по образеца!

  2. Тинката

    Еееееее, жестоко!!!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *