авг. 312015
 

Print this page
Print
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Google+
Google+
Pin on Pinterest
Pinterest
Share on Facebook
Facebook

Сподели с приятели!
сироп от смокини

Сироп от смокини – листа

Този ароматен сироп от смокини, всъщност се приготвя от листата на смокинята.

Листата на този изключителен плод са невероятно ароматни. В началото на лятото ходихме в ботаническата градина в Балчик, където имаше представяне и дегустация на вина и сиропи, произведени в България. Когато опитах ароматния сироп от смокини на представянето си казах, че задължително ще направя. Днес сиропа вече е приготвен.

Ароматният сироп от смокини може да използвате за направата на коктейли, сиропиране на сладкиши, като топинг за сладолед и за всичко останало каквото ви хрумне. Приготвянето му е изключително лесно и бързо.

Необходими продукти за сироп от смокини:

30 бр. листа от смокини (листата ми бяха с различна големина), 1 кг. захар, 1 пакетче лимонена киселина (10 гр.), 1.200 л. вода.

Приготвяне: листата се измиват много добре със студена вода. Слагате ги в тенджера и ги заливате с даденото количество вода. Щом водата кипне, намалете на минимум котлона и сложете капака на тенджерата. Оставете 30 минути да къкри. След изтичане на това време отместете тенджерата от котлона и оставете да се охлади. Извадете листата от течността и ги изстискайте добре с ръка. Прецедете течността през … (ПРОДЪЛЖАВА на следващата страница 2 )

  9 коментара to “Сироп от смокини – листа”

 1. Направих го, но първия път с кафява захар, много, много, много вкусно. Втория път с бяла – хубав е, но не така както с кафявата. Сега вардя и купувам кафява захар на промоция, че на есен поне 8 дози ще си направя!!!

 2. правих го миналата година,много ми хареса,пак ще си направя

 3. Горещо препоръчвам този сироп на всички! Страхотен стана!

  • Поздравления за успеха и благодарим за това, че ни се доверихте 🙂 Всички рецепти в сайта са изпробвани и доказани!

 4. Това с този сироп, сигурно ли е? В момента варя листата и не ми ухаят добре! Все пак искам да го направя,пък ще видим…

  • Не се притеснявайте! Сиропът става много хубав 🙂

   • Сиропа е страхотен! Не остана за затваряне в бутилки 🙂 ,сега правя втората партида. Благодаря!

 5. Рали, да ти се похваля, сиропа стана чуден! Мама ни го направи!

 6. сиропа е вълшебен ,направих го !

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(задължително)

(required)