Зеленчуков сач на фурна

Зеленчуковия сач

Вкусен зеленчуков сач може да си приготвите и вкъщи.

За приготвянето на зеленчуков сач не се изискват специални умения. Достатъчно е да имате желание да го приготвите и да обичате зеленчуци. В този сач може да сложите каквито зеленчуци харесвате, да добавите сирене или кашкавал и да го направите с предпочитаните от вас подправки.

От други мои рецепти знаете, че обичам по-изчистения вкус на избраните от мен продукти и не прекалявам с подправките, за да се насладя на естествения вкус. Изборът на подправки в повечето случаи е индивидуален, освен когато за дадени ястия определени подправки са характерни и общоприети.

Ето какви продукти съм използвала в този зеленчуков сач:

Червени и зелени чушки, морков, тиквичка, лук, гъби, зехтин/олио, сол, прясно смлян черен пипер, зелена подправка по ваш избор (използвала съм майорана). По желание кашкавал или друг вид сирене.

Приготвяне: зеленчуците се измиват, подсушават и се режат с големината на 1 хапка. Посолявате на вкус със сол и поливате да се омазнят със зехтин/олио (количество на продуктите както виждате не мога да дам, тъй като сачовете са с различна големина и сами трябва да прецените според големината на вашия сач).

Поръсвате с черен пипер и зелена подправка, която сте избрали. Оставете 10-15 минути да се овкусят зеленчуците.

ДОМАШНИ ХИТРИНИ ви препоръчва да си приготвите и сач с пилешко месо. За да видите как го правя аз, кликнете тук: ПИЛЕШКИ САЧ

Докато зеленчуците се овкусяват, включете фурната да се загрява на 200 градуса (най-вкусен става в пещ, но поради липса на такава и фурната ще свърши работа). Поставете сача в добре загрятата фурна и печете докато забележите, че крайчетата на зеленчуците леко се запичат. Това е около 20 минути при мен.

В случай, че сте решили да сложите върху зеленчуците някакво сирене, сега е моментът да извадите сача и да добавите …

Продължава на страница 2

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *