юли 032017
 

Print this pageTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on Facebook
Сподели с приятели!
сладолед от кисело мляко

Сладолед от кисело мляко с малини

Няма как в този сезон да не направите сладолед от кисело мляко с малини.

Вкусният сладолед от кисело мляко с малини става различен от класическия сметанов сладолед.  Като казвам различен, имам предвид, че е доста по-лек на вкус. Тъй като киселото мляко и сметаната са доста различни като продукти, сладоледа с кисело мляко е доста по-студен. В тези летни жеги ни се отразява чудесно. Освен това е с много по-малко калории, което го прави предпочитан десерт от дамската част на семейството. 😉 Качествената сметена започва от 30% масленост, докато пълномасленото кисело мляко е 3.6%. Може да го приготвите и с още по-малък процент масленост на млякото.

Ароматен сладолед от кисело мляко

В този сладолед преобладават плодовете, които не са обработвани и са запазили при замразяването си всички витамини и минерали. И не на последно място сладоледът се приготвя изключително лесно.

Необходими продукти за сладолед от кисело мляко с малини:

400 гр. пълномаслено кисело мляко (може да ползвате и нискомаслено), 250-300 гр. малини, 2 равни супени лъжици захар/мед (може и без да подслаждате, ако броите калориите в менюто си), малинов ликьор 2 супени лъжици (не е задължителен).

Още: блендер и кутия с капак.

Приготвяне: за да стегне по-бързо и по-добре вашия сладолед, сложете за 3 часа в камерата на хладилника киселото мляко. Това време е напълно достатъчно да замръзне млякото като в същото време да не се превърне в буца лед.

Малко преди да извадите киселото мляко от камерата блендирайте или пасирайте малините. Ако желаете може да минете плодовото пюре през цедка и да отделите семките. Така няма да има неприятното усещане от семчиците на малините (напоследък ми прави впечатление, че много хора не консумират този плод заради тях). Подсладете плодовото пюре (ако изобщо подслаждате).

Изсипете в дълбока купа замръзналото кисело мляко и добавете малиновото пюре към него. Пасирайте отново или блендирайте.

Получената смес изсипете в кутия и поставете в камерата. Добре е след 3 часа престой на сладоледа да го разбъркате с лъжица. Ако имате … (ПРОДЪЛЖАВА на следващата страница)

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(задължително)

(required)