юни 292014
 
 29.06.2014  съвети  Add comments

Print this page
Print
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Google+
Google+
Pin on Pinterest
Pinterest
Share on Facebook
Facebook

Сподели с приятели!
слънчеви очила

слънчеви очила

Често си задаваме един въпрос- как да  направим правилният избор за слънчеви очила?

От къде да купим нашите слънчеви очила? На тези въпроси ще се опитам днес да ви отговоря. Когато избирате вашите слънчеви очила, освен като моден аксесоар е добре да се запознаете и със защитните им функции. На първо място стои процентът на UVA и UVB излъчванията и дължината на вълните, блокирани от очилата. Този надпис трябва да го има на етикета на качествените слънчеви очила. Съществува още един показател – коефициент за пречупване на светлината: 1,4; 1,5; 1,6 и т.н. Колкото по-голям е той, толкова по-добри са лещите.  Материалите, от който се изработват слънчеви очила са различни. Някой са по-издръжливи, други са по-леки. Най-често се използват следните материали:

Поликарбонат – издръжлив и лек материал
CR-39 – също лек материал, често използван при направата на диоптрични очила
Стъкло – издръжливо, но много по-тежко от горните два материала

Абсорбирането на светлината зависи от цвета на стъклата. Сивият цвят, намаля яркостта на светлината и не влияе на върху възприятието на другите цветове. Кафевият цвят, намаля нежеланите отблясъци, както и тези от синия спектър на слънчевата светлина, но променя възприятието на останалите цветове и създават чувство на дълбочина. Те са най-подходящи за кривогледи хора. Зеленият цвят, филтрира синята светлина и намалява нежеланите отблясъци, намалява вътреочното налягане. Дава добър контраст на образа. Жълтите стъкла се препоръчват на водачите на МПС по време на силна мъгла или при нощно шофиране.

Поляризираните стъкла за слънчеви очила, спомагат за намаляването когато слънчевата светлина се отразява във вода или други гладки и огледални повърхности. Фотохромни съкла са тези, които потъмняват, когато са изложени на UV лъчи. В зависимост от силата на светлината се променя интензивността на оцветяването им. Антирефлексни стъкла, при това покритие се обират нежеланите отблясъци и отраженията на светлината във вашите очила, облекчавайки и предпазвайки очите ви по този начин.

За пречупването на светлината няма разлика между стъклените и пластмасовите филтри.

Специалистите твърдят, че предлаганите по улиците слънчеви очила са имитации и тези очила не предпазват очите ви от вредните слънчеви лъчи, дори напротив могат допълнително да увредят вашето … (ПРОДЪЛЖАВА на следващата страница)

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(задължително)

(required)