Препоръчани

Снежен човек за декорация

Снежен човек
Направи си сам Снежен човек

Толкова е лесно и забавно да си направиш Снежен човек.

Може и вие да си направите Снежен човек. Ако имате и помощници ще е още по забавно. За да не е самотен, може да направите няколко или цяла фамилия. За направата му не се изискват скъпи материали, а става толкова весел и ще внесе във вашия дом празнично настроение.

Материалите, които ще са ви необходими за този Снежен човек са:

Бял, къс чорап (дори може да не е нов, но да е чист 😉 ), две черни копчета, но може и цветни или едно по-голямо, цветен чорап модел терлик, две черни мъниста, ножичка, цветна карирана или едноцветна лента с дължина 20 см., дървено шишче (има едни доста дебели, но ако не намерите може с каквото разполагате), игла за шиене, червен конец, бял конец, разклонени клечки от някоя клонка-2 броя за ръце, пистолет за горещ силикон и нещо с което да напълните вашият Снежен човек (аз си купих натрошен ориз, цял килограм за 1 лв.)

Срежете белия чорап по диагонала на петата (на снимката се вижда). Срежете и цветния чорап, като махнете пръстите и петата (образува се едно правоъгълно парче, което ще бъде шапката на вашия Снежен Човек). Разтворете белия чорап и го напълнете с ориз, като леко го стръскате и допълнете още. В зависимост от неговата големина ще събере повече или по-малко пълнеж. Напълнете го възможно най-много, но така, че да остане една част от отвора, която да можете да затворите и вържете или зашиете.

Когато сте завързали (зашили) добре отвора да не изпадат зърната, разделете като пристиснете с пръсти така, че да се образува голяма и малка топка. Завържете много стегнато с конец, за да се оформи напълно тялото и главата на веселият Снежен човек. Сега идва ред да се … (ПРОДЪЛЖАВА на следващата страница 2)

Погледнете също

Яхния с ориз

Яхния с ориз и лапад

Вкусната яхния с ориз и лапад е типично пролетно ястие. Да приготвите такава яхния с …

Един коментар

  1. super ideika 🙂

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *