четвъртък , януари 23 2020
Препоръчани
Начало » Хитрини за дома » Свещ направена от вас.

Свещ направена от вас.

Направи си сам!

Направи си сам свещ

Да си направите красива свещ в домашни условия никак не е трудно.

Това е свещ, която можете да си направите вкъщи и да впечатлите приятелите си! За изработването на тази красива свещ може да използвате домакински свещи или остатъци от няколко чаени или ароматни свещи.

Ако използвате остатъци,  първо трябва да отстраните от парафина твърдите и ненужни остатъци.

Ако свещите са в различни цветове, може всеки цвят да го разтопите поотделно и новата ви свещ да бъде многоцветна.

За целта трябва да заливате парафина с единия цвят, да изчакате докато изстине и се втвърди и тогава да залеете с друг цвят. Ако държите чашата наклонена на една страна, ще се получат неправилни цветни форми.

Металната основа вземете от чаена свещ и разтопете парафина на водна баня.

По показаната схема закрепете фитила, който трябва да бъде от памучен конец и центрираите в средата на чашата. /можете да използвате и прозрачна чаша, като ефекта е много оригинален, защото когато гори, се появяват отблясъци/.

Когато имате прозрачна чаша, може допълнително да поставите още ефекти за декорация непосредствено до стените на чашата. Може да сложите цветни стъклени топчета, цветен пясък или малки метални фигурки като сърчица, ключета или други по ваш избор. Ако използвате стара ароматизирана свещ, аромата ще се запази и при новата.

Има специализирани магазини за хоби материали, откъдето може да си закупите всички необходими консумативи за производството на свещи в домашни условия. Там могат ида ви отговорят на въпросите, ако имате такива.

Такава ръчно направена от вас свещ може да бъде и един прекрасен подарък за близък човек, ако е направена в красива порцеланова чаша за кафе или чай! Дори може да направите този подарък персонално за даден човек, ако изпишете върху чашата името и пожеланието си към него със специални бои или маркер за стъкло или порцелан. 

Внимание!

Никога не оставяйте тази свещ без наблюдение поради опасност от възникване на пожар.

Погледнете също

Подарък за жена – как да изберем

Как да изберем подходящ подарък за жена? Изборът на точният подарък за жена не е …

Един коментар

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *