Хитрини за градината! Кашпа- уникат от старата вана

Направи си сам!

Вижте една идея за използване на стара вана, като приложите някои хитрини.

Домашни хитрини! Ако сте извадили от употреба старата си вана и се чудите какво да правите с нея, ви предлагаме една хитрина да декорирате двора или градината си, като я превърнете в уникална кашпа. Необходимо е да се разпробият няколко отвора на дъното, за да може да се изтича излишната вода от поливането. След това трябва да се постави отдолу едър пясък или дребни камъчета за дренаж.

Друга хитрина е като се сложат и натрошени клонки, които задържат влагата и с времето изгниват, като се превръщат в биологичен тор за подхранване на растенията. При засаждането на самите растения трябва да се съблюдават някои хитрини. Ако тази кашпа е  поставена на място със слънчево изложение, трябва цветята да са такива, които понасят добре прякото слънчево огряване, като същевременно се поливат достатъчно, за да е запасена почвата с влага.

Трябва да се спазва и една хитрина отпред да са ниски растения, след това, по- високи и най- отзад да бъдат високите, за да не се засенчват и да си пречат за нормалния растеж. Ако желаете, може и пред самата кашпа да засеете красиви цветя, като това ще създаде усещане за стъпаловидно изграден алпинеум. Ако ваната, която използвате е изработена от пластмаса, трябва да имате предвид, че под въздействието на слънчевите лъчи, пластмасата старее и затова е желателно да и сложите някакво покритие, като боя, която има UV защита.

Други хитрини, които може да използвате са да изградите още едно ниво в кашпата и да  засеете подправки, като предимството ще бъде, че през цялото лято ще имате свежи подправки за вашата кухня.

При внимателно подбиране на растенията, ще имате един впечатляващ акцент в градината си. И накрая можете да споделите нашият сайт https://hitrinibg.com със своите приятели и да се връщате тук, защото ние постоянно обновяваме този сайт и винаги ще откривате полезни хитрини за вашият дом, градина или кухня.

 

полезни хитрини
хитрини за вана

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *