авг. 152016
 

Print this pageTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on Facebook
Сподели с приятели!
конфитюр от малини IMG_48611

конфитюр от малини

От тази рецепта ще научите как да си приготвите домашен конфитюр от малини.

Всяко лято приготвям домашен конфитюр от малини. Малини се намират на нашия пазар от началото на месец юли до края на септември, дори и в октомври ако времето е сухо. Конфитюрът от малини използвам за толкова много десерти. Добавям го към сладкиши, ползвам го като глазура, гарнирам сладолед, за палачинки, придава неустоим вкус и аромат на пастите Витоша, които правя… Горещо ви препоръчвам да си приготвите няколко бурканчета.

Необходими продукти за конфитюр от малини:

Малини, захар, лимонена киселина.

Още: цедка, малки бурканчета с винтови капачки.

Приготвяне: измийте много внимателно малините, те са деликатен плод.

Мия ги по следния начин: прехвърлям леко плодовете в гевгир и гевгирът потапям в голяма купа с вода. потапям и изваждам на няколко пъти.

Измитите и добре отцедени плодове от водата намачкайте с преса за картофи. Полученото плодово пюре задължително минете през цедка да отделите семенцата (цедката не е нужно да е много фина).  Измерете плодовата течност и добавете към нея захар в съотношение на 1 л. плодов сок 700 гр. захар. Смесете сокът със захарта и сложете на котлона. По време на варенето премахвайте образувалата се пяна. Варете конфитюра до желаната гъстота като периодично разбърквате.

Пробвате като сипете малко количество на суха чинийка. Изчакайте леко да се охлади и прекарайте пръст през капката да усетите гъстотата. Ако мислите, че гъстотата е добре, добавете 1 чаена лъжичка лимонена киселина към конфитюра. Разбъркайте и след минута насипете в затоплени бурканчета. Затворете и обърнете с капачката надолу. Оставете да изстинат така и тогава приберете.

Домашния конфитюр от малини може да приготвите и с желираща захар. Ще стане много по-бързо ако ползвате нея. В рецептата за конфитюр от къпини съм написала как се ползва. При конфитюра от къпини съм намалила … (ПРОДЪЛЖАВА на следващата страница)

  One Response to “Домашен конфитюр от малини”

  1. […] оцет от малини приготвям след като съм направила конфитюрът си от малини. Използвам всичко което е останало като маса след като […]

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(задължително)

(required)