Постен гювеч с бамя на фурна

постен гювеч
вкусен постен гювеч

Изненадващо вкусен постен гювеч с бамя!

Постен гювеч е днешното ми предложение. Въпреки, че няма месо е невероятно вкусен. Освен продуктите, които ще изредя в рецептата, вие може да импровизирате и да съчетаете зеленчуците по ваш вкус и избор.

Ако не харесвате даден зеленчук можете спокойно да го замените с друг, но колкото разнообразието е по-голямо, толкова вашият постен гювеч ще е по-вкусен.

Необходими продукти: 2 глави по-големи лук, червена и зелена чушка, 2 големи моркова или 3 по-малки, 1 средно голям патладжан, 1 тиквичка, 10-тина дребни картофа или 2-3 едри, зелен боб, бамя, няколко дребни домата, сол на вкус, черен пипер на зърна , връзка пресен магданоз и 2-3 клончета пресен джоджен, който е съществена част от тази рецепта, 1 супена лъжица с връх червен пипер, 2-3 супени лъжици брашно и олио 50 мл.

Начин на приготвяне на вкусният постен гювеч:

Нарежете първо патладжана на едри кубчета, посолете и оставете да пусни горчивите си сокове. Измийте бамята (тя трябва да е дребна и крехка), тъй като тя е малко бодлива, аз я слагам в купа , наръсвам я със сол и я отърквам.

След това я измивам обилно с вода. Лукът се нарязва на едро и заедно с морковите и се запържват в олиото докато лука стане леко прозрачен.

Тогава се добавя червения пипер, за няколко секунди се разбърква на огъня и се отмества, за да не прегори пипера.

Най-вкусен гювечът става в глинен съд, затова ако разполагате с такъв не се колебайте и сгответе вашия постен гювеч в него.

Изплакнете патладжана с вода и го сложете в съда, добавете и останалите зеленчуци едро нарязани. Сложете сол по ваш вкус зелените подправки нарязани, запържените лук, моркови и… (ПРОДЪЛЖАВА на следващата страница)

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *