Препоръчани

Торта с вафлени кори и кондензирано мляко

торта с вафлени кори
Торта с вафлени кори и дулсе де лече

Тази торта с вафлени кори е приготвена без повод.

Хапваше ни се нещо сладичко, имах кори и така дойде и идеята за нея. Продуктите са съвсем обикновени и всеки, който разполага с малко време може да я приготви.

Необходими продукти за торта с вафлени кори:

Вафлени кори, карамелизирано кондензирано мляко (може да си го закупите готово или да си го приготвите по описаният начин в тази рецепта: мъфини с дулсе де лече), 100-150 гр. запечени и смлени орехи, 150 гр. натурален или млечен шоколад, 100 мл. животинска сметана 30%.

Приготвяне: вафлените кори биват квадратни, правоъгълни и кръгли. Аз ползвах кръгли с диаметър 20 см. Имах готово карамелизирано кондензирано мляко (вече се предлага в почти всички хранителни вериги и руски магазини, но ако не намерите си го пригответе). Шоколадът се начупва на малки парченца (ползвайте шоколад с добро качество). Загрейте животинската сметана до точка на кипене (не трябва да завира). Отместете от котлона и добавете в нея натрошения шоколад. Бъркайте 3-4 минути докато сместа стане гладка и хомогенна. Оставете настрани да се охлади.

Вземате една вафлена кора и намазвате равномерно с карамелизираното мляко (дулсе де лече) и поръсвате със смлени орехи. Слагате следващата кора и разстилате от шоколада и също поръсвате с орехи. Така подреждате ред след ред, като редувате смесите. Най-горната кора не се маже с нищо. Трябва така да разпределите плънката за вашата торта с вафлени кори, че карамелизираното мляко да ви стигне, а от шоколада да ви остане за покриване впоследствие на горната кора и отстрани.

Подредената торта е добре да притиснете с нещо тежко и да оставите в хладилник поне за 3-4 часа да стегне добре. В случай, че не … (ПРОДЪЛЖАВА на следващата страница 2 )

Погледнете също

Козуначената торта

Козуначена торта

Когато са ви останали козунаци след празниците си направете тази лесна и вкусна козуначена торта. …

Един коментар

  1. Тортата е прекрасна. Аз си купих кори от руския магазин Берьозка. И Дулсе де лече има там

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *