Домашни бонбони – трюфели

домашни бонбони
домашни бонбони – трюфели

Рецепта за домашни бонбони „трюфели“- невероятно вкусни и лесни за приготвяне.

Тези изключително вкусни домашни бонбони от известно време ги приготвям вкъщи. Няма да обяснявам за какво време изчезват от погледа ми.. Истината е, че са невероятно изкушаващи и щом хапнеш един, искаш още един и още един… Искам да ви кажа, че тези бонбони – трюфели по нищо не отстъпват на готовите от магазина. За мен е невероятно удоволствие да ги правя. Импровизирам напоследък доста с тях, добавям кандирани кори от портокал, „пияни“ вишни, фино смлени ядки и сушени плодове.

Добавям различни аромати и се получават разкошни, топящи се домашни бонбони-трюфели. Приготвям ги с натурален, млечен и бял шоколад. Важно е да знаете, че за направата им трябва да работите с качествени продукти. Да подбирате добре шоколада за тях, както и сметаната.

За да получат онзи кадифен вкус, ползвайте животинска готварска сметана-30% (в никой случай по-малко, може да ползвате и по-висок процент, но, ако нямате опит, не рискувайте, защото може да пресечете шоколада), използвайте качествено какао за овалването им.

Натурален шоколад за приготвяне на домашни бонбони използвайте не по-малко от 60%+, качествен бял и млечен, не очаквайте от евтин млечен шоколад да получите превъзходен вкус.

Напоследък доста магазини предлагат качествен шоколад за направа на бонбони. Ще дам съотношението на сметаната към 100 гр. шоколад, а вие сами ще прецените какво количество да си направите.

За 100 гр. натурален шоколад 60%+, ще ви е необходима 75 мл. готварска сметана.

За млечен шоколад 100 гр. ще ви трябва 50 мл. готварска сметана.

За бял шоколад 100 гр. са необходими 30 мл. готварска сметана.

Съвета ми е да направите като за начало вашите домашни бонбони само с шоколад, за да добиете представа, и в последствие да им добавяте разни неща. Независимо с какъв шоколад ще направите вашите домашни бонбони – трюфели, технологията е една и съща. Сложете сметаната за се сгорещи (ако не сте уверени в себе си, може да поставите съда на водна баня).

Трябва да стигнете точка на кипене. Шоколада нарежете на тънки ленти като на снимките. Щом сметаната се загрее добре добавете нарязаният шоколад. Отместете съда от котлона и бъркайте леко докато сметаната и шоколада се смесят много добре. Оставете да се охлади сместа и я приберете за около 2 часа в хладилник. След като е стегнала добре идва ред на оформянето на вкусните домашни бонбони-трюфели.

Оформянето става на ръка, с помощта на две чаени лъжички. Загребвате с едната и прехвърляте в другата. Повтаряте 2-3 пъти докато се оформи. Може да ги направите и като топчета между дланите си, но трябва да работите доста бързо, тъй като от телесната ви температура ща започнат да се топят вашите домашни бонбони-трюфели. Както по-рано споменах те са с невероятно нежна и… (ПРОДЪЛЖАВА на следващата страница)

Относно admin

Погледнете също

Прекрасен десерт

Бисквитена торта с маскарпоне

Вкусна торта с бисквити Това е моята рецепта за бисквитената торта с маскарпане. Приготвянето на …

4 Коментари

  1. Не съм ги броила, но не са малко…

  2. Може ли да ми кажете приблизително колко бонбона излизат от 100 грама натурален шоколад?

  3. Красимира

    А каква марка шоколад използвате Вие?

    • Важното е съдържанието на какао. Трябва да бъде обозначено на опаковката на готварския шоколад минимум 60%+
      Марката няма значение 🙂

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.