Конфитюр от киви – лесна рецепта

конфитюр от киви
Екзотичен конфитюр от киви

Това е моята лесна рецепта за приготвяне на конфитюр от киви.

Благодаря на нашите приятели Краси и Лазар, които ни изпратиха плодовете! Отдавна имах желание да направя конфитюр от киви. Рецептата е много лесна.

Необходими продукти: 1 кг. добре узряло киви, 1 кг. желираща захар, 1/2 чаена лъжичка лимонена киселина, 1 ванилия по желание.
Още: бурканчета с капачки на винт.

Приготвяне на конфитюр от киви:

Измийте плодовете. Отрежете капаче от единия край на кивито. Пъхнете лъжица между обвивката и плода. Завъртете да освободите вътрешността на кивито и извадете. Това е най-бързия и лесен начин да обелите плодовете на кивито. Нарежете на кубчета или намачкайте плодовете с помощта на преса за картофи. Сложете нарязаните (намачканите) плодове в подходяща по големина тенджера и добавете желиращата захар. Разбъркайте да се смесят плодовете със захарта и оставете така за 10 минути.

обелване на плод за конфитюр от киви

След 10 минути сложете тенджерата на котлона и включете на максимална температура. Разбърквайте често докато конфитюра заври. Засечете точно 5 минути от момента на завиране. Намалете температурата на умерена. Не спирайте да бъркате през това време. Добавете лимонената киселина разбъркайте и отместете тенджерата. Добавете прахче ванилия ако желаете. Разсипете екзотичния конфитюр от киви в затоплени бурканчета и веднага затворете с капачки на винт. Обърнете бурканчетата с капачките надолу и оставете така докато изстинат.
От това количество плодове и захар имам 4 бурканчета конфитюр от 310 гр. и една малка купичка, за да го дегустираме. 🙂

Предлагам да си приготвите домашни понички с конфитюр по тази рецепта: https://hitrinibg.com/domashni-ponichki-s-konfityur/

конфитюр от киви с гофрета

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *