Свинско месо – книжен кебап

свинско месо
свинско месо – книжен кебап

Готвили ли сте свинско месо – книжен кебап? Отдавна не бях го приготвяла, любимо ястие е на моят брат.

Ето, че му дойде времето да разнообразя менюто за гостуването на едни приятели, които са любители на свинско месо. За приготвянето на книжен кебап от свинско месо ще са ви необходими следните продукти: шарено свинско месо по 250 г сурово на порция, дребни картофи 4-5 броя на човек, моркови 2-3 броя зависи от едрината им, 2-3 връзки пресен лук, черен пипер, по 3-4 дребни гъбки на порция, сол, 2-3 супени лъжици разтопено краве масло и хартия за печене.

Рецептата за приготвянето на това вкусно ястие със свинско месо е изключително лесна.

От необходимите продукти разбрахте, че даденото количество е за порция, така че всеки да може да сметне какво количество ще му е необходимо, според броя на хората. Вземете по-голяма купа, в която ще подготвите продуктите си. Месото нарежете на парчета със средна големина хапка, сложете в купата и осолете, за да може да се овкусява докато се занимавате с останалите продукти за вкусното свинско месо – книжен кебап.

Дребните картофи измийте много добре. Гъбите също измийте и ги оставете цели. Морковите нарежете на едро, а може да ползвате и бейби моркови (аз отглеждам такива в градината си), пресния лук също се реже на едро. Всички зеленчуци се слагат в купата при месото. Добавя се още малко сол, прясно счукан черен пипер и 2-3 супени лъжици разтопено краве масло.

свинско месо
свинско месо – продукти

Разбъркайте добре всичко. Нарежете парчета хартия с дължина около 40 см според броя на порциите си. В средата на всеки лист сложете от месото със зеленчуците, като гледате да разпределите равномерно от всички продукти и направете … (ПРОДЪЛЖАВА на следващата страница)

Един коментар

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *