май 082014
 

Print this pageTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on Facebook
Сподели с приятели!
свинско месо

свинско месо – книжен кебап

Готвили ли сте свинско месо – книжен кебап? Отдавна не бях го приготвяла, любимо ястие е на моят брат.

Ето, че му дойде времето да разнообразя менюто за гостуването на едни приятели, които са любители на свинско месо. За приготвянето на книжен кебап от свинско месо ще са ви необходими следните продукти: шарено свинско месо по 250 гр. сурово на порция, дребни пресни картофи 4-5 броя на човек, моркови 2-3 броя зависи от едрината им, 2-3 връзки пресен лук, черен пипер, по 3-4 дребни гъбки на порция, сол, 2-3 супени лъжици разтопено краве масло и хартия за печене.

Рецептата за приготвянето на това вкусно ястие със свинско месо е изключително лесна.

От необходимите продукти разбрахте, че даденото количество е за порция, така, че всеки да може да сметне какво количество ще му е необходимо, според броя на хората. Вземете по-голяма купа, в която ще подготвите продуктите си. Месото нарежете на парчета със средна големина хапка, сложете в купата и осолете, да може да се овкусява докато се занимавате с останалите продукти за вкусното свинско месо – книжен кебап.

Пресните дребни картофи измийте много добре и не ги белете. Гъбите също измийте и ги оставете цели. Морковите нарежете на едро, а може да ползвате и бейби моркови (аз отглеждам такива в градината си), пресният лук също се реже на едро. Всички зеленчуци се слагат в купата при месото. Добавя се още малко сол, прясно счукан черен пипер и 2-3 супени лъжици разтопено краве масло.

свинско месо

свинско месо – продукти

Разбъркайте добре всичко. Нарежете парчета хартия с дължина около 40 см според броя на порциите си. В средата на всеки лист сложете от месото със зеленчуците, като гледате да разпределите равномерно от всички продукти и направете … (ПРОДЪЛЖАВА на следващата страница)

  One Response to “Свинско месо – книжен кебап”

  1. […] това свинско филе в уок, мисля, че ще ви хареса. […]

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(задължително)

(required)