юли 162015
 

Print this page
Print
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Google+
Google+
Pin on Pinterest
Pinterest
Share on Facebook
Facebook

Сподели с приятели!
пълнени гъби с кайма

Пълнени гъби с кайма и кашкавал

Изпробвана рецепта за приготвяне на пълнени гъби с кайма.

Днес приготвих пълнени гъби с кайма. Обичам да експериментирам в кухнята. Имах хубава кайма, гъби и докато се чудех какво да приготвя от тях, реших че най-бързо ще станат, ако напълня гъбите с каймата. Количество в рецептата няма да определям. Вие сами може да прецените колко пълнени гъби с кайма да направите според броя на хората си и големината на гъбите, с които разполагате.

Гъбите се измиват или избърсват добре. Използвайте по-едри печурки. Отстранете пънчето и много леко посолете гъбата отвътре. Така гъбите ще се овкусят. Към каймата добавете черен пипер, ситно нарязан магданоз и малко настърган кашкавал. Кашкавалът ще предотврати свиването на каймата. В противен случай, тя ще се отдели неприятно от гъбите, а визията на едно ястие не е без значение. Омесете добре каймата и оформете от нея малки кюфтенца. Във всяка гъба сложете по кюфтенце и притиснете добре. Оформете като купол, както е показано на снимката. Сложете лист хартия за печене в подходяща по големина тава и в нея подредете гъбите. Не се налива нито вода, нито мазнина.

Гъбите съдържат достатъчно вода, а каймата, мазнина. Сложете вашите пълнени гъби с кайма да се пекат в предварително загряна фурна на 180 градуса. Печете до приятен златист загар. Сервирайте топли като предястие или с подходяща гарнитура като основно ястие.

пълнени гъби с кайма и магданоз

Приготвяне на пълнени гъби

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(задължително)

(required)