мар. 232014
 
 23.03.2014  За жената  Add comments

Print this page
Print
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Google+
Google+
Pin on Pinterest
Pinterest
Share on Facebook
Facebook

Сподели с приятели!
грижа за ноктите

Снимка: http://www.beautybulletin.com/

Доброто здраве личи от пръв поглед върху човека. Един от признаците за добро здраве и вътрешен мир е състоянието на ноктите. А добрата грижа за ноктите говори за отговорно отношение към външния вид и здравето на хората.

Състоянието на ноктите зависи до голяма степен от хранителния режим. За да изглежда маникюра ви перфектен, трябва да водите природосъобразен начин на живот и да се храните пълноценно, защото липсата на някои важни елементи за организма веднага оставят своите белези върху ръцете и ноктите. Зимният сезон определено не влияе много положително върху добрият вид на кожата и ноктите. Отрицателните температури, липсата на слънчева светлина, недоброто проветряване на помещенията и други характерни за зимните месеци фактори налагат да се положи по- голяма грижа за ноктите.

грижа за ноктите с пила

грижа за ноктите

За да имате най- красивият маникюр, на първо време трябва да използвате ръкавици за домакинската работа и винаги, когато работите с химически препарати за почистване или дезинфекция. Друго което ви препоръчваме е да не използвате ако е възможно нокторезачка и ножица при оформянето на маникюра, за да се избегне разслояване на ноктите. Най- добре е да използвате фина пила и с плавни движения да оформяте формата на маникюра си.

Ако използвате често тъмни лакове ще забележите, че след време ще започнат да се появяват по- тъмни петна по ноктите. Затова е препоръчително винаги да полагате като първи слой безцветен лак за нокти, който на практика се явява като защита.

Полагайте постоянна грижа за ноктите.

Трябва да знаете, че една от причините за чупливи нокти е недостатъчното поемане на течности от организма. Тогава ноктите се дехидратират и стават сухи и чупливи. Затова пийте повече… (ПРОДЪЛЖАВА на следващата страница)

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(задължително)

(required)