Препоръчани

Капама в глинен гювеч

приготвяне на съставките за капама

… покрийте всички продукти с тънки парченца сланина или зелеви листа. В случай, че слагате зелеви листа, намажете листата с олио. Затворете с капака и сложете гювеча в студена фурна.

Включете фурната на 180 градуса и печете 2 часа, след което намалете температурата на 150 г и печете още 3 часа. През тези 5 часа може да си свършите спокойно много неща.

След като времето за печене е изтекло, внимателно извадете капамата и поставете върху суха дървена дъска (това се прави за да не се спука глиненият съд).

Във всяка чиния се слага от всичко което има в капамата. Моята изваждам в голяма тава и слагам на средата на масата да може всеки да си сложи каквото му се хапва.

изпечената капама

В тази капама понякога слагам 1-2 парчета петрохан на мястото на телешкото месо, ако не намеря. Слагам също домашен суджук ако сме правили. Опитайте моя вариант на капама и се насладете на уникалния и вкус.
Ако рецептата ви харесва, моля, напишете коментар с впечатленията ви или препоръки за подобряване на рецептата!

Прочетете и рецептата ми за пълнена пуйка със зелеви сармиhttps://hitrinibg.com/palnena-puyka-sas-sarmi/

Погледнете също

Телешкото варено

Телешко по градинарски

Телешко по градинарски готвих днес. Ястието телешко по градинарски е много вкусно и горещо го …

2 коментара

  1. Капамата е супер. Винаги се доверявам на домашните хитринки 😍

  2. Бяла роза

    Вече я направих със зелева чорба и съвсем малко червено вино 🙂 Стана да си оближеш пръстите. Но трябва да сте повечко хора, щото ще остане 🙂 Не че на другия ден не е хубава , но като си е топла е друго 🙂 Хареса ми!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *