авг. 222015
 

Print this pageTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on Facebook
Сподели с приятели!
компот от белени праскови

Вкусен компот от белени праскови

Както вече знаете, приготвям всякаква зимнина в това число и компот от белени праскови.

Компот от белени праскови. Предполагам каква ще е реакцията на някой хора… ще кажат – глезотии. За някой може и така да е, но за мен не е. Не отнема кой знае какво време да ги обелите и отделеното време си заслужава. Ползвам ароматния компот от белени праскови за сладкиш през зимата. Другото нещо което също правя през зимният сезон с този компот от белени праскови е нектар. Отварям един буркан пускам блендера и нектара е готов. Знам, че в него има плодове, захар и вода. Без оцветители, консерванти… и какво ли още не.

Необходими продукти за компот от белени праскови ( изброените продукти са за 5 буркана):

3 кг. твърди, но добре узрели праскови (сега им е сезона и пазарите изобилстват с тях, всеки читав търговец ще ви позволи да си ги изберете, ако нямате собствено производство), захар, вода.

Приготвяне: прасковите се измиват и обелват. Най-лесно и бързо става с картофобелачка. Разрязват се на четири и се слагат в буркана, като се стараете да събере възможно повече плод без да ги притискате. На всеки буркан слагам по 5 равни супени лъжици захар, но вие може да сложите повече или по-малко според вашия вкус.

Наливате вода до ръба преди гърлото за капачката. Както и преди съм казвала, ползвам буркани с винтови капачки, тъй като са по-лесни за обслужване и не е необходимо да се ползва затварачка и някаква сила. Бурканите с компота трябва да се стерилизират. Правя го в … (ПРОДЪЛЖАВА на следващата страница Pages 2 ⇓)

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(задължително)

(required)