юни 302015
 

Print this page
Print
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Google+
Google+
Pin on Pinterest
Pinterest
Share on Facebook
Facebook

Сподели с приятели!
печени чушки с доматен сос

печени чушки с доматен сос

Печени чушки с доматен сос

Лятно ми е и за това съм на вълна печени чушки с доматен сос. Пазара започва да изобилства от зеленчуци и беше невъзможно да не направя тези печени чушки. Чаках с огромно нетърпение да излезе точно този сорт, който е месест и позволява да се изпече.

За приготвянето на печени чушки с доматен сос ще са ве необходими следните продукти:

8-10 месести чушки, 1 малка глава лук, 500-600 гр. пресни месести домати (от българските), сол, пресен магданоз, чесън, олио. Приготвяне: чушките се измиват и се изпичат (може на електрическа скара, във фурната, на грил тиган, но най-хубави и вкусни стават на жар). Изпечените горещи чушки поръсете със сол и задушете за кратка време (слагам ги в тенджерка и затварям с капака). След 30-40 минути като се охладят ги обелете. Лукът се реже на много ситно. Обелете доматите и ги нарежете на кубчета (направете на повърхността на домата на 2 места кръстосан разрез, само на люспата и пуснете домата във вряла вода за 15-20 секунди, след което сложете в студена вода, така лесно ще ги обелите). Сложете в подходящ съд да се загрее около 50 мл. олио. Щом мазнината се загрее, запържете за 1-2 минути опечените обелени чушки от двете стани и ги извадете в чиния. В същата мазнина сложете лука и малко сол и го задушете за 2-3 минути. Добавете обеленият и … (ПРОДЪЛЖАВА на следващата страница)

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(задължително)

(required)