Препоръчани

Морковена торта с крем сирене

розички за тортата от моркови

… втория блат и с него процедирате по същия начин. Напълно изстиналите блатове се увиват плътно в стреч фолио и се оставят за 1 нощ да престоят.

Моите задължително слагам в хладилник, като ги обръщам с дъното нагоре.Тези блатове не се нуждаят от сиропиране, защото са от типа – влажен блат. В съчетание с крем сиренето, тортата няма да е суха.

На следващия ден си подгответе крема. Разбийте до побеляване кравето масло с пудрата захар.

Прибавете ароматите и при непрекъснато разбиване на ниски обороти на миксера, добавете лъжица по лъжица крем сиренето.

Не разбивайте прекалено дълго, за да не втечните крема. Нужно е само да стане хомогенен.

Извадете блатовете от хладилника и ако има нужда ги подравнете. Понякога от неравномерно изпичане блатовете се издуват в центъра и се налага този връх да бъде отстранен.

Всеки блат се разрязва на две по възможност равни части. Приготвения крем е напълно достатъчен да бъде разпределен между блатовете и за измазване на тортата.

Сложете първия блат на поднос и разнесете равномерно около 1 см. от крема. Слагате следващия блат и отново крем и така подреждате тортата. Измазвате добре отгоре и отстрани с крем и оставяте в хладилник поне за 1 нощ.

Тук е моментът, в който трябва вече да сте решили каква ще е декорацията на тортата.

презентация на морковена торта

Когато правя детска торта от изрязаните връхчета на блатовете и с останалия по стените на купата крем правя тесто, в което добавям и малко кокосови стърготини, за да може да се моделира от него.

От това тесто оформям приблизително еднакви морковчета, с които правя декорацията. Тортата може да панирате отстрани с млени орехи, с кокосови стърготини, с натрошен блат или бисквити.

В случай, че решите да направите вашата морковена торта като моята оранжева, задължително оставяте за 1 нощ в хладилника да се стегне добре и на следващия ден измазвате тортата с масления крем, който приготвяте по следния начин: разбивате кравето масло, което е със стайна температура заедно с пудрата захар докато побелее и прибавяте малко портокалова есенция.

Във врящото мляко разтваряте оранжевия хранителен оцветител и прибавяте в масления крем. Разбивате до пълното усвояване на оцветителя. С този крем измазвате отстрани и отгоре тортата. Следва ново охлаждане за около 1 час в хладилник.

Приготвяне на шоколадовата глазура за морковена торта:

На водна баня разтопете шоколада. Отместете го от горещата вода и добавете кравето масло. Разбъркайте до усвояването му и прибавете олиото. Отново разбъркайте и ставете да се охлади до телесна температура.

Извадете тортата от хладилника да постои 5-6 минути на стайна температура и облейте. Разнесете внимателно шоколада по повърхността на тортата. Оставете за 30 минути в хладилник. От останалия крем, с който измазахте неустоимата морковена торта, може да направите декорация.

На всички, които искат да направят тази торта, пожелавам успех. Тортата си заслужава отделеното време.
Вижте и рецептата ми за приготвяне на тази прекрасна торта РОМАНТИКА тук: https://hitrinibg.com/torta-romantika/

приготвяне на морковената торта

Погледнете също

Домашен крамбъл

Крамбъл с праскови и къпини

Крамбъл е най-лесният десерт, който можете да си приготвите. Днес моят крамбъл е с праскови …

8 коментара

 1. От десетките рецепти, които изчетох за направата на тази торта, се спрях на Вашата, тъй като е обяснено най-изчерпателно. Моля само да кажете марката на сиренето, което ползвахте за крема.

 2. Тортата стана страхотнаааа! Благодаря ви за точната и подробна рецепта. Само трябва да усъвършенствам декориране то,😀😃😀

 3. Николина

  Тортата е много сполучлива. И рецептата е много точна

 4. Павлина Райнова

  Страхотно вкусна най добрата

 5. Марияна

  Най-страхотната морковена торта
  🔝🔝🔝

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *