Препоръчани

Ошав от зарзали или кайсии

ошав от зарзали

Утолете жаждата си в летните дни с такъв ошав от зарзали или кайсии.

Приготвянето на ошав от зарзали е лесно. Докато са в сезон зарзалите и кайсиите непрекъснато правя и имам в хладилника. Слагам задължително плодовете с костилките, за да има наситен и плътен вкус.

За приготвянето на ошава от зарзали или кайсии ще ви трябват следните продукти:

освежаващ ошав

Зарзали или кайсии (слагам около 500-600 г), 1.5 л вода, захар на вкус (слагам на това количество плод и вода 2 супени лъжици със заоблен връх), 2-3 листенца индрише.

Приготвяне: зарзалите/ кайсиите се измиват добре и се слагат в тенджера и се заливат със студената вода. Тенджерата се слага на котлона на максимална температура и щом водата заври, температурата се намалява.

Вари се 10 минути и тогава добавяте захарта и индришето (както казах по-горе, захарта е на вкус. Може да добавите толкова колкото искате да е сладък вашия ошав). Варите още около 2-3 минути и отмествате.

Оставяте го да се охлади и по желание слагате в хладилник да се изстудява. Нищо сложно няма в приготвянето на този летен ошав, но има прекрасен освежаващ вкус.

Ако обичате домашно приготвена зимнина може да видите как ние си правим компоти от кайсии за зимата като кликнете тук: КОМПОТ ОТ КАЙСИИ

Погледнете също

Домашен крамбъл

Крамбъл с праскови и къпини

Крамбъл е най-лесният десерт, който можете да си приготвите. Днес моят крамбъл е с праскови …

2 коментара

  1. Мишето

    Направих си от домашни кайсии с малко индрише и след 2 часа в хладилника вече имахме елексир

  2. Даниела

    Сложих и джанки и стана невероятен

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *