Препоръчани
Начало » Хитрини за кухнята » Конфитюр от горски ягоди

Конфитюр от горски ягоди

горски ягоди
Конфитюр от горски ягоди

Заслужава си да приготвите конфитюр от горски ягоди, ако имате възможност да си наберете.

Ароматът на конфитюра от горски ягоди е неустоим, а за фитнеса, който ще направите докато берете вкусните дребосъци няма да разказвам с подробности… Упражнението е ясно… пресечена местност, баир, клекни-стани… и много изгорени калории 😉

Ако и компанията е добра, няма да усетите как времето е отлетяло и вие се прибирате с малка кофичка от ароматните горски ягоди. Тази година ходя за втори път и трябва да ви споделя, че досега не съм виждала такова изобилие на горски ягоди.

Давам съотношението на горски ягоди, захар и вода, а вие ще го увеличите или намалите според набраните от вас плодове: 1 кг. горски ягоди, 500 гр. захар, 350 мл. вода, 10 гр. лимонена киселина.

Още: малки затоплени бурканчета с капачки на винт.

Приготвяне: от захарта и водата сварявате гъст захарен сироп. Ягодите се почистват добре и се добавят към захарния сироп. Като прибавите ягодите, сиропът ще стане рядък, но това да не ви притеснява.

Бъркайте и отпенвайте конфитюра, като внимавате да не кипне. Не след много време сиропа отново ще се сгъсти. Пробвайте гъстотата като сипете малко от него в суха чиния.

Изчаквате малко да изстине и прекарвате пръст през конфитюра, за да усетите гъстотата и щом тя достигне желаната гъстота, добавяте лимонената киселина и изключвате котлона.

Разбърквате хубаво и след минута може да насипвате топлите бурканчета. Веднага щом насипете нужното количество затваряте със сухата капачка и обръщате надолу.

Оставяте така докато изстинат. Винаги хващайте бурканчетата, в които ще сипвате конфитюр или сладко с кърпа или ръкавица за да не се изгорите. Тук ще споделя с вас как … (ПРОДЪЛЖАВА на следващата страница 2)

Погледнете също

Щрудел с тиква и готови кори

Щрудел с тиква и готови кори

Днес ухае на ароматен щрудел с тиква вкъщи. Вкусният щрудел с тиква е с готови …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *