ян. 022017
 

Print this pageTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on Facebook
Сподели с приятели!

водата и подсушавате с кърпа или домакинска хартия. Овалвате в смесените подправки от всички страни. Промушвате с помощта на иглата готварският канап в единия край на месото и вързвате. Закачате вашата пилешка пастърма да съхне навън в студено време или оставяте върху малка скара в хладилника. В хладилник пастърмата съхне 2 седмици, а навън за една седмица е готова.

Тъй като моята пилешка пастърма суша навън, задължително покривам с марля, за да не бъде нападната от птици. Може да видите тук как да си приготвите домашна свинска пастърма.

нарязана пилешка пастърма пилешка пастърма с мащерка

  4 коментара to “Пилешка пастърма – домашна”

  1. Искам да разбера пилешките гърди да ли ги разрязвате на две половини?????

    • За тази рецепта използвахме половината филе, защото беше доста голямо! От домашен бройлер. По-добре ще се овкуси и ще изсъхне ако го разделите на две половини, но все пак вътре трябва да остане сочно.

  2. След като се прибере от балкона къде трябва да се съхранява пастърмата- в хладилника или в камерата ?

    • След като изсъхне пастърмата се прибира в хладилник и се консумира. В случай, че сте приготвели по-голямо количество, всяко парче се опакова добре в стреч фолио и се съхранява във фризер или камера.

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(задължително)

(required)