Ное. 272016
 

Print this pageTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on Facebook
Сподели с приятели!
крем сирене

Домашно крем сирене

Рецепта за приготвяне на домашно крем сирене.

Всеки може да си приготви такова домашно крем сирене и да се наслади на вкусът му. Приготвянето е изключително лесно и съм сигурна, че никой няма да се затрудни. Крем сиренето е чудесно както намазано на филийка, така и за сладкиши, в чиито рецепти се използва. В рецептата ще видите снимки от различните етапи на приготвяне. От дадените продукти получих 320 гр. сирене. Може да увеличите или намалите продуктите по ваше желание.

Необходими продукти за домашно крем сирене:

1 л. пълномаслено прясно мляко (аз използвах домашно), 2 равни супени лъжици кисело мляко, 5 капки мая за сирене (продава се във всички по-големи хранителни магазини), 1/2 чаена лъжичка сол (може и малко по-малко, защото всяка сол овкусява различно).

Приготвяне: затоплете прясното мляко до 37 градуса. Ако нямате термомет
ър, може да пробвате топлината с кутрето си. Потопете кутрето си в млякото и ако издържите 10 секунди значи това е температурата, която ви трябва.

Разбъркайте до пълна еднородност в купичка киселото мляко, солта, малко от прясното мляко и петте капки мая за сирене. Смесете с останалото мляко и разбъркайте хубаво. Налейте в подходящ съд подсиреното мляко (моето налях в кутия с капак) и затворете. Завийте кутията (тенджерка или по-голям буркан в дебело одеяло и оставете за 8 часа така.

крем сирене img_64241

След 8 часа развийте. На снимките виждате как сиренето се е оформило и суроватката се е отделила. Излейте внимателно част от суроватката (сиренето е все още много меко). Прехвърлете крем сиренето  в тензух и оставете на хладно да се отцежда за 12 часа.

Ако желаете може да … (ПРОДЪЛЖАВА на следващата страница)

  One Response to “Домашна рецепта за крем сирене”

  1. […] Идеята за тази питка със суроватка (цвик) дойде от правенето на крем сирене и сирене. Суроватката се отделя при правенето на […]

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(задължително)

(required)