Препоръчани
Начало » Хитрини за кухнята » Домашна рецепта за крем сирене

Домашна рецепта за крем сирене

крем сирене

Рецепта за приготвяне на домашно крем сирене.

Всеки може да си приготви такова домашно крем сирене и да се наслади на вкуса му. Приготвянето е изключително лесно и съм сигурна, че никой няма да се затрудни.

Крем сиренето е чудесно както намазано на филийка, така и за сладкиши, в чиито рецепти се използва. В рецептата ще видите снимки от различните етапи на приготвяне.

От дадените продукти получих 320 гр. сирене. Може да увеличите или намалите продуктите по ваше желание.

Необходими продукти за домашно крема сирене:

1 л. пълномаслено прясно мляко (аз използвах домашно), 2 равни супени лъжици кисело мляко, 5 капки мая за сирене (продава се във всички по-големи хранителни магазини), 1/2 чаена лъжичка сол (може и малко по-малко, защото всяка сол овкусява различно).

вкусно крем сирене

Приготвяне: затоплете прясното мляко до 37 градуса. Ако нямате термомет
ър, може да пробвате топлината с кутрето си. Потопете кутрето си в млякото и ако издържите 10 секунди значи това е температурата, която ви трябва.

Разбъркайте до пълна еднородност в купичка киселото мляко, солта, малко от прясното мляко и петте капки мая за сирене. Смесете с останалото мляко и разбъркайте хубаво.

Налейте в подходящ съд подсиреното мляко (моето налях в кутия с капак) и затворете. Завийте кутията (тенджерка или по-голям буркан в дебело одеяло и оставете за 8 часа така.

След 8 часа развийте. На снимките виждате как сиренето се е оформило и суроватката се е отделила. Излейте внимателно част от суроватката (сиренето е все още много меко). Прехвърлете крем сиренето  в тензух и оставете на хладно да се отцежда за 12 часа.

Ако желаете може да … (ПРОДЪЛЖАВА на следващата страница)

Погледнете също

Вкусната маслена питка

Маслени питки със суха мая

Понякога правя такива маслени питки, които похапваме за закуска. Тези маслени питки са мекички и …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *