авг. 072013
 

Print this page
Print
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Google+
Google+
Pin on Pinterest
Pinterest
Share on Facebook
Facebook

Сподели с приятели!

Парчето шоколад в този вид, в който го консумираме е сладкарско изделие, което е направено от какаова маса и какаово масло с добавянето на мляко, различни видове ядки или ликьор.

шоколад и сърчица

Вкусен шоколад! Какаовата маса е сухото вещество в зърната на какаото, а какаовото масло се получава от мазнините съдържащи се в какаовите зърна.

Шоколадовите блокчета се произвеждат от ферментиралите какаови зърна, които се изсушават и след това се смилат на прах. Трябва да се знае, че шоколада трябва да се съхранява при температура на помещението между 15 и 17 градуса, а влажността трябва да бъде под 50%.

Тези условия са необходими, за да може той да запази свойствата си на лакомство № 1 в света. Също така не трябва да слагате шоколадът в хладилник, защото там вследствие на влажността той се обезцветява и се влошават хранителните му качества.

Натуралният шоколад е много по- полезен от другите видове, защото съдържанието на какаова маса е най- голямо.

Той има антиоксидантни свойства и има профилактичен ефект върху сърдечно съдовата система на човешкия организъм. Колкото и да се отрича похапването на шоколада, той доказано има полезно действие върху здравето на хората, стига да се приема в умерени количества и да не се злоупотребява с него. В него се съдържат и много минерали като мед, калий и желязо в подходяща форма и се усвояват много ефективно от организма.

Предлагаме ви да си направите тези прекрасни послания към любимия във шоколадова форма! Купувате си хубав млечен, натурален и бял шоколад и ви трябва само една силиконова форма за лед и приятната изненада за любимия е налице.

Необходимо е да го разтопите на водна баня в няколко съда и залейте формата с различните видове шоколад. Така ще получите различни по вкус и цвят бонбони. Ако имате и друга форма за лед, например с формата на плодове, също ще получите много ефектни бонбони от различните видове шоколад.

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(задължително)

(required)